Elriasztó állapotok

2022.09.26. 16:03

Egy hónapja szóvá tettük, most eltüntetik a Tiszai pályaudvar lepusztult aluljáróját - fotókkal, videóval

Az objektumot körbekerítették és a rozsdás üdvözlőtáblát is leszedték már. Várjuk a folytatást.

SZB

„Újabb tájseb gyógyul be Miskolcon. Befedjük, rendbe tesszük a Tiszai pályaudvar előtti aluljárót, hogy a Miskolcra érkezők többé ne egy rozsdás vasrácsot lássanak meg először városunkból” – írta közösségi oldalán Veres Pál, Miskolc polgármester. Éppen ideje megtenni ezt, hiszen hosszú esztendők óta nem éppen vendégmarasztaló rémkép fogadja a Miskolcra vonattal érkezőket.

Patkányok otthona 

Augusztus 23-án ezt írtuk: „Ha valaki Miskolcra érkezik vonattal – márpedig még ma is ezrek használják ezt a közlekedési eszközt – és kilép a Tiszai-pályaudvar egyébként impozáns épületének főbejáratán, „kedves” felirat fogadja: „Üdvözöljük Miskolcon!” Aztán ugyanez alatta még két nyelven: angolul és németül. Eddig ez rendben is volna: normális gesztus egy vendégeit köszöntő várostól. Az igazi meghökkenés élménye azután következik, amikor a „kedves vendég” azt látja meg, hogy az ominózus – amúgy erősen megviselt – üdvözlő tábla lepukkant aluljáró lejárati lépcsősora felett díszeleg. Kedélyes fogadtatás. Egy a vigasztaló benne, hogy a Miskolcra érkezőnek nem szükséges az invitáló felirat alatti aluljárót használnia az úton való átkelésre, mert az esztendők óta használhatatlan. Patkányok és egyéb csatornalakók feltételezhető otthona. Ezt az önmagában is elkeserítő helyzetet még fokozza, hogy a vasráccsal lezárt aluljárón két hatalmas ördögi arc van felfestve.”

Lépéskényszer 

Cikkünk nyomán a közösségi háló népe kommentek sorozatában a miénkhez hasonló véleményt fogalmazott meg a Facebookon. Jó egy hónapnak kellett eltelnie, hogy az „illetékesek” lépjenek és megpróbálják eltüntetni a vendégriasztó állapotokat a Tiszai-pályaudvar elől. Egyelőre csak körbekerítették a területe és eltűnt az „Üdvözöljük Miskolcon! tábla, de Veres Pál Facebook-bejegyzéséből arra következtethetünk, hogy a folyamatnak valóban nincs vége és vendégváróbb lesz az egykori aluljáró és területe.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában