Edelényi diákok karácsonyi írásai (5.)

2022.12.26. 16:00

Boldogságot hozó karácsonyi ének

Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda diákjait kértük meg, hogy osszák meg velünk legszebb karácsonyi emlékeiket. Anna története.

Az én legkedvesebb karácsonyi emlékem az volt, amikor körülbelül hat évesen a falunk templomában, a „Csendes éjt” énekeltem. A szívem megmagyarázhatatlan melegséggel és szeretettel telt el, és az utána következő két versmondásom sem tudta visszaadni azt az érzést, amit akkor, ott a templom csendjében éreztem. Éneklés közben nem féltem, sőt, nagyon is élveztem a figyelmet. Láttam, hogy mennyien elérzékenyültek a dallam hatására, és nagyon boldog voltam. Hazafelé egész végig csak arról áradoztam, amit a templomban átéltem. Amikor a vacsoránál helyet foglalt végre az egész család, vidáman hallgattuk egymás történeteit. Az öcsém négy évvel fiatalabb, még akkor nagyon kicsi volt, de azt hiszem ő örült a legjobban, szinte lubickolt a figyelemben. Amikor aztán az ajándékbontásra került a sor, már nem is voltam annyira izgatott és lelkes, mint előtte. Semmi sem hasonlított ahhoz az élményhez, amit a templomban és a vacsoraasztalnál átéltem. 

Molnár-Kovács Anna 7. osztályos

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában