Edelényi diákok karácsonyi írásai (2.)

2022.12.26. 13:00

Betlehemezés és tűzijáték

Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda diákjait kértük meg, hogy osszák meg velünk legszebb karácsonyi emlékeiket. Másodikként Bálint sorait olvashatják.

Már hetek óta nagyon vártam a karácsonyt. Az adventi készülődésből én is kivettem a részem. Anyával a házat díszítettem, mamával mézeskalácsot sütöttem, a húgom is sokat segített. Minden évben 24-én együtt díszítjük a karácsonyfát. Apa az égősort rakta föl, mi Dórával, a testvéremmel, a gömböket és a különböző díszeket. Ezután közösen becsomagoltuk a rokonoknak szánt ajándékokat. Mindenkinek személyre szabott ajándékkártyát készítettem. Majd szépen felöltöztünk, és elmentünk mamához, ahol már az unokatestvéreim vártak ránk. Megajándékoztuk egymást, és elfogyasztottuk az ünnepi vacsorát. Este részt vettünk az Egyházak karácsonyán, ami betlehemezéssel és tűzijátékkal zárult. Hozzánk a Jézuska késő este érkezik. Ezért izgatottan vártam a nap végét. Dórával találgattuk, mi lehet a fa alá helyezett csomagokban. Hatalmas meglepetésben volt részem, hiszen megkaptam azt, amire már oly rég vágytam! A húgom szerint ezzel a szüleink jártak jól, hiszen a drága ajándékokat a Jézuska fizette ki…

Fórizs Bálint 5.osztályos

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában