Szavalóverseny

2022.11.18. 15:10

Veronika ismét győzött

Katolikus szavalóversenyen vettek részt a jezsus diákok.

Ismét sikert arattak a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tehetséges szavalói. Sáry Veronika 10. a osztályos tanuló első helyezést kapott a legutóbbi versenyen.. Osztálytársai, akik minden megméretés előtt azzal segítik a felkészülésben, hogy meghallgatják őt, és visszajelzéseket adnak neki. Általában nem izgulnak érte, mert szerintük „úgyis megnyeri”. Ezúttal is igazuk lett, ugyanis Sáry Veronika első helyezést ért el a „Legyél a béke követe!” - versekkel! a katolikus szavalóversenyen. Feltűntek új jezsus szavaló diákok is, saját korosztályában Varga Borsika 7.b osztályos tanuló 3. helyezett lett, Fazekas Hanna 8.a osztályos tanuló pedig különdíjat kapott.

A kétfordulós szavalóversenyt a II.Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár hirdette meg. Két korcsoportban lehetett nevezni: 10-14 éves korig és 15-19 éves korig. A jezsuból 6 tanuló indult a versenyen. A kötelező mű A szeretet himnusza volt, és mellé mindenki szabadon választhatott egy költeményt a békéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában