Rászorulók ünnepe

2022.11.23. 09:00

Lehet, hogy ön is segített – köszönik szépen

Több mint 240 tonna adományt gyűjtött az Élelmiszerbank, többek között Borsod-Abaúj-Zemplén nagyobb városaiban is voltak gyűjtőpontjaik a hétvégén.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Péntektől vasárnapig az ország 160 településén 334 áruházban 6500 önkéntes közreműködésével összesen 241 tonna tartós élelmiszert adtak össze a vásárlók a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 17. karácsonyi adománygyűjtő akciójában.

Az adományok főként az időseket, nagycsaládosokat, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjait, fogyatékossággal élő embereket, hajléktalanokat és az ország legelmaradottabb településein lakókat segítik majd.

A szervezők közleménye kiemeli, hogy az ünnepi jótékonykodásról az sem maradt le, aki a hétvégén nem tudott ellátogatni az áruházakba. A Tesco Otthonról szolgáltatása november 30-ig még lehetőséget kínál a jótékonykodásra. A honlapjukon bárki vásárolhat tartósélelmiszer-csomagokat adományként, amelyeket az Élelmiszerbank és partnerei szintén az ünnepi időszakban juttatnak el a nélkülözőkhöz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában