A kamara napján

2022.11.29. 15:00

Közel harminc éves hagyományt ápolnak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kimagasló teljesítményt elért vállalkozóit díjazták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) 1994. november 29-én alakult meg, és ez a nap hagyományaik szerint „A Kamara Napja”. Idén a BOKIK megalakulásának 28. évfordulóját ünneplik. Ez alkalomból koszorúzást tartottak Lapis Imre, illetve dr. Szentpáli István sírjánál, valamint az egykori kamarai székháznál, továbbá dr. Szentpáli István emléktáblájánál. Ezt követően megtartották 64-ik ünnepi Küldöttgyűlésüket a kamarai tagok részére a Népkerti Vigadóban. Majd a programot díjátadással zárták, a díjakat kilenc vállalkozónak ítéltek oda. Az eseményen a BOKIK önkéntes tagvállalatainak vezetői közül megválasztott 120 küldött, valamint a megye és a város meghatározó közszereplői jelentek meg.

A múlt és a jelen találkozása

Ez az alkalom egyrészt az emlékezésé, az elődök előtti főhajtásé, másrészt az elismeréseké, hiszen a kimagasló teljesítményt nyújtó gazdasági szereplők és vállalkozások részesülnek kitüntetésben – mondta Bihall Tamás, a BOKIK elnöke megnyitó beszédében. Hozzátette: ebben a nehéz gazdasági helyzetben talán még fontosabb az elismerés.

28 évvel ezelőtt megalakult egy intézmény, amely története során megyénk gazdasági életének meghatározó szereplője lett, egy olyan intézmény amely a vállalkozásokat támogatva az egész megyéért dolgozik elkötelezetten – hangsúlyozta dr. Alakszai Zoltán, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal főispánja.

Úgy érzi, Miskolc barátai között van, hiszen a kamarával hosszú évek óta közösen dolgoznak azért, hogy sikereket érjenek el. Ilyen volt a Barlangfürdő újranyitása is, amelyben komoly szerepe volt a helyi vállalkozásoknak – emelte ki Veres Pál, Miskolc polgármestere. A jó kapcsolatokat pedig ápolni, továbbfejleszteni és erősíteni kell – tette hozzá.

A Küldöttgyűlésen előadást tartott Bánné dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. megyei közgyűlés elnöke, aki az elmúlt évtized eredményeiről, a megye gazdasági fejlődéséről beszélt, kiemelve a sikeres pályázatokat, és a jövő lehetőségeit. Majd a megye gazdasági helyzetét elemezte egy széles vállalkozói körben elvégzett felmérés adatait felhasználva Bihall Tamás. A szakmai előadásokat követően adták át három kategóriában a díjakat, illetve egy népi iparművészt és kamarai dolgozókat is elismerésben részesítettek.


 

A GAZDASÁG SZOLGÁLATÁÉRT DÍJ-ban részesült:

- Bakai László ügyvezető,  Bakai Szerszámgép Szerviz Kft. – Mezőkövesd

- Vinnai János igazgatósági tag, Szinva Net Kft.

- Masa Beáta a Bokik Hr Klubjának elnöke

- Pataki Zsuzsi oktató, fodrászmester, Beauty Box – Miskolc

A BOKIK KIEMELKEDŐ GAZDÁLKODÓ SZERVEZETE DÍJ-at kapta:

- Bátori Norbert cégvezető, Heinzler Gépgyártó Kft. Kazincbarcika

- Dudás Szabolcs, Dudás Szilárd tulajdonosok , „Anyukám mondta” étterem – Encs

- Szalay Antalné elnök-igazgató, Középület és Lakásépítő Zrt. – Miskolc

- Stefán Sándor asztalosmester, Encs

A BOKIK TANULÓKÉPZÉS TERÉN KIEMELKEDŐ GAZDÁLKODÓ SZERVEZETE

- Paul József ügyvezető, Paul és Társa Kft. – Encs

KIVÁLÓ KÉZMŰVES, NÉPI IPARMŰVÉSZ OKLEVELET kapott:

- Debreczeni Sándor késes népi iparművész

A kamara munkatársai közül 2022-ben „Elnöki dicséret” kitüntetésben részesült:

- Bukodi Krisztina duális képzési tanácsadó

- Porács-Kertész Melinda duális képzési tanácsadó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában