Segítség a színháznak

2022.11.12. 14:45

Évet zártak, majd jött a jótékony tekerés Miskolcon (fotókkal, videóval)

Több mint száz résztvevő állt ki a nemes ügy mellett, a Miskolci Nemzeti Színházért.

Fotó: Pap Gyula

A Miskolci Road Cycling Club évzáró eseményét tartották szombaton, ahol összefoglalták a 2022-es év történéseit, illetve beszámoltak a csapat éves teljesítményéről és eredményeiről.

- Az esemény fő momentuma, hogy az idei évben ismételten a mi csapatunkból nyerték el a Felnőtt magyar bajnoki címet - hangsúlyozta Nyirkó Attila, a klub elnöke. A csapatvezető többek között beszámolt az év eleji olaszországi edzőtáborozásról, a legfontosabb versenyekről, eredményekről. Értékelték a hagyományos, az idei évben hatodszor kiírt Bükk Kupa eredményeit.

- Az idei jávorkúti találkozó egy újabb lépcső volt a csapat és a verseny tekintetében, ahol több napon keresztül minden eddigit meghaladó érdeklődés mellett zajlottak a gyermek, felnőtt kulturális és sportprogramok - összegezte Somogyi László menedzser. A tájékoztatón a Felnőtt magyar bajnok részére  átadták a csapat színeivel készített Magyar bajnoki trikót.

Önkéntes alapon

Az évzárót követően Miskolci Road Cycling Club egy közös jótékonysági kerékpározásra invitálta a miskolciakat annak érdekében, hogy a Miskolci Nemzeti Színház fennmaradhasson és túlélje az elkövetkező nehéz időszakot. Az eseményen, amely alkalmából a bringások a Miskolci Nemzeti Színháztól a Diósgyőri várig tekertek, nagy érdeklődés mellett zajlott, több mint száz résztvevő állt ki a nemes ügy mellett, és nyomták együtt a pedált. A részvételi díj összege önkéntes alapú volt, melyet a kihelyezett adománygyűjtő urnában gyűjtöttek, és aminek minden egyes forintja a rezsiköltségre fordítódik, melyet a helyszínen át is nyújtottak az intézmény képviselőjének.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Főbb MRCC eredmények 2022-ben:

Felipe Gastón Miranda - Elit II. Magyar bajnok

Éger Áron - Elit I. Magyar bajnoki 3. helyezett

Nyirkó Attila - Senior Magyar bajnoki 3. helyezett

Fenyvesi Ferenc - Magyar Paralimpikon, 3. helyezett

Felnőtt Magyar bajnokság legjobb csapata az MRCC-től:

Éger Áron, Felipe Gastón Miranda, Adam Jánoki, Szarvas Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában