Csanyik

2022.10.01. 14:33

Robbanószer-kereső kutya érkezett a miskolci állatkertbe - fotókkal!

Ez az alkalom különleges volt, mert nem akármikor és nem akármilyen kutya léphet az állatkert területére, a rendőrkutyák kivételt képeznek.

NHK

Fotó: Vajda János

Az Állatok Világnapját ünnepelték a Miskolci Állatkertben szombaton. Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy nemcsak embertársainkat kell szeretnünk és tisztelnünk, hanem mindent, ami körülvesz minket. 1931. óta az ő emlékére, október 4-én tartják az Állatok Világnapját. Idén október 1-jén, szombaton ünnepelték eme jeles napot a Miskolci Állatkertben, ahol a látogatók részt vehettek az Északerdő Zrt. és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság programjain, valamint a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyáinak bemutatóját is megnézhették. A játékos kedvű vendégeket pedig egy rejtélyes kódkereséssel is várták.

A természetvédelemre fókuszálnak

Az esős időjárás nem kedvezett a programoknak, de voltak bátor családok, akiket nem tartott vissza a látogatástól. Örömmel fogadták el a meghívást az eseményre és különböző játékokkal várták a családokat - mondta Bíró Tibor, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság oktatási referense. Hozzátette: Természeti iskolákat működtetnek és főleg nyáron táborokat, modulokat szoktak a gyerekeknek nyújtani, ezért felkészültek. Ezúttal is arra tanítják őket, hogy mi az érték a természetben és miért kell azt védenünk. Farkast, hiúzt ábrázoló kirakó játékokat, túra ajánlatokat hoztak, illetve az igazgatóság munkáját bemutató anyagokat. Az állatkert és a Bükki Nemzeti Park munkája a természetvédelem és fajmegőrzés területén kapcsolódik egymáshoz – hívta fel a figyelmet az oktatási referens.

Az Északerdő Zrt. munkatársai a Csanyikban működő erdei iskolájukat népszerűsítették és szintén érdekes játékokkal, apró ajándékokkal készültek a gyerekeknek. A rendőrség kutyás bemutatóján egy kábítószer kereső és egy robbanóanyag kereső kutya munkáját ismerhették meg a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában