Baljós árnyak

2022.10.26. 10:30

A Salkaházi Program megtartása becsületbeli ügy a Fidesz-KDNP szerint

A kormánypárti parlamenti képviselő, dr. Kiss János szerint a mostani helyzetben a nyugdíjasok támogatása kiemelt fontosságú.

ÉM

dr. Kiss János Miskolcon tartott sajtótájékoztatót a Salkaházi program témájában

Fotó: Bajusz Gábor

"A politika sokszor a napi ügyek vitájában merül ki. De vannak a politikában olyan ügyek is, amelyek úgy hívunk, hogy becsületbeli ügyek. Különösen válság esetén fordul elő, hogy bizonyos ügyekhez becsületbeli ügyként kell viszonyulni" – mondta szerdán reggel Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján dr. Kiss János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.

Rámutatott: ezekben a napokban ilyen a magyar családok, és a magyar nyugdíjasok támogatásának ügye. Miskolc a nyugdíjas emberek támogatásáért 2014 óta sokat tett le az asztalra, hiszen ebben az évben vezette be a Fidesz-KDNP városvezetés a Miskolcon a Salkaházi Sára Programot – emlékeztetett a törvényhozó, kiemelve: azt a programot, amely a nyugdíjas generációknak a közösségért végzett munkáját és szorgalmát ismeri el. Az elismerés évente egyszer készpénz támogatás kifizetését, az év közben pedig folyamatos, ingyenes kulturális programok biztosítását jelentette. Hozzátette: ezért aztán a miskolci politikában a leginkább becsületbeli ügy ma a Salkaházi program ügye, amely fölött nyolc éves fennállása óta először baljós árnyak kezdenek gyülekezni.

Bizonytalan helyzet állt elő

A baloldali városvezetés a legutóbbi közgyűlési ülésre olyan tervvel állt elő, ami 19 ezer miskolci nyugdíjast kizárt volna a programból – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, aki szerint bár az előterjesztést az ülés előtt visszavonták, de a mai napig nem adtak megnyugtató választ arra, hogy melyek a végleges szándékaik. Igy aztán a miskolciak nyugdíjasok között elterjedt a bizonytalanság, ami a program fennmaradását illeti. 

Emlékeztetett: 2019-ben az önkormányzati választások előtt a baloldal azzal kampányolt, hogy megtartja a Salkaházi programot, sőt évente 10 százalékkal növeli a támogatás összegét. A héten csütörtökön ülésezik Miskolc közgyűlése. A városvezetésnek minden lehetősége megvan a program megtartása mellett kiállni és az idei kifizetéséről dönteni – húzta alá dr. Kiss János. 

"Ezért azt kérem a miskolci nyugdíjasok érdekében, hogy a városvezetés a 2019-es választási ígéretét tekintse becsületbeli ügynek. Azt kérem, hogy a városvezetés a Salkaházi program megtartását tekintse becsületbeli ügynek és miskolci nyugdíjasoknak tett ígéretet tartsa be és fizessék ki az idei évre megígért 13 ezer forint összegű támogatást" – fogalmazott a kormánypárti képviselő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában