Kettős győzelem: Zsófia-kilátó és Fehérkőlápa Turistaház

2022.10.07. 08:43

A Bükkben található az Év Kilátója és az Év Turistaháza is!

Idén is elindult a közönségszavazás az Év kilátója és az Év turistaháza címért. Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehetett a képek kedvelésével 2022. szeptember 26-tól október 6. éjfélig.

Idén harmadik alkalommal hirdették meg az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatot, melyen ebben az évben a nemrég átadott lillafüredi Zsófia-kilátó is versenybe szállt, illetve a turistaházak között megtaláltuk a szintén borsodi Fehérkőlápa Turistaházat is. A pályázat célja az volt, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit és leghangulatosabb turistaszállásait.

Több tucat nevezés érkezett, melyek közül a nagyközönség választotta ki szavazással, hogy melyik legyen az ország kedvence. Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehetett a képek like-olásával 2022. szeptember 26-tól október 6. éjfélig.

A szavazás lezárult

Összesen több mint 40 ezren szavaztak az Aktív Magyarország Facebook oldalán. 

A "kilátók királynője" néven emlegetett lillafüredi építmény fölényesen győzött kategóriájában 7800 like-kal. Az olvasók rengeteg fotót osztottak meg a kép alatt. Zsófia több mint ezer szavazattal előzte meg a 2. helyre befutó pannonhalmi Boldog Mór-kilátót és lombkorona tanösvényt.

A Fehérkőlápa Turistaház is hamar átvette a vezetést a másik kategóriában. 2904 like-kal szintén nagy győzelmet aratott. Kétszer annyi szavazatot gyűjtött, mint a második, szintén a Bükkben található Stimecz-ház.

Szeredi Balázs kommentben írta, hogy a Fehérkőlápa Turistaházat még a nagypapájáék építették, nagyon örült, hogy épségben van és felkerült a jelöltek közé. 

Az Év Kilátója szavazás végleges eredménye:

Zsófia-kilátó, Lillafüred: 7800

Boldog Mór-kilátó, Pannonhalma: 6685

Bence-hegyi kilátó, Velence: 3466

János-kilátó, Pécs: 2607

Julianus-kilátó, Nagymaros: 2336

Fülöp-hegyi Millenniumi kilátó, Révfülöp: 2060

Lábasház-kilátó, Kisköre: 1588

Kecske-hegyi kilátó, Fertőrákos: 1376

Guckler Károly-kilátó, Budapest: 1153

Krisztina-kilátó, Dozmat: 1044

Az Év Turistaháza szavazás végleges eredménye:

Fehérkőlápa Turistaház: 2904

Stimecz-ház: 1266

Haracsi Vendégház: 1130

Fekete-hegyi Berda József Kulcsosház: 1065

Balatoncsicsói Erdészház: 999

Gubacsos Kulcsosház: 928

Fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola: 544

Zsigárdi Erdei Lak: 480

Keserűszeri Vendégház: 456

Szent György Zarándokszállás: 295 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában