Csodálatos világ

2022.09.10. 12:56

Szelfi aratógéppel

A szikszói Gépésztalálkozó programjának a város határában a szántóföld ad otthont

ÉM

Ilyet nem minden nap próbálhat ki az ember! Szombaton és vasárnap viszont igen: Szikszón

Fotó: Vajda János

Nagy sikere volt a mezőgazdasági gépek felvonulásának is, a traktorok majd egy óra alatt járták körbe Szikszót, adva hírét a rendhagyó szántóföldi családi napnak.

Motorok, mezőgazdasági gépek, köztük ezernyi traktor, katonai páncélozott járművek, markolók, teherautók sorakoznak föl a hétvégén. Ezen a napon a daru sem építkezett. Csurilla Zoltán a cége képviseletében szombaton a daru mellett segédkezett, elmondta, hogy több mint 52 méter magasra mehetnek fel az autódaru segítségével azok, akik nem félnek a magasban. Ott jártunkkor hatalmas sor kígyózott, sokan gyerekkel együtt szálltak be a fémketrecbe, hogy megnézzék a tájat madártávlatból is.

- Én lent maradok, majd felveszem őket telefonnal - mondja Nádasi László, aki feleségével és két fiával, Zalánnal és Norberttel látogatott ki a rendezvényre. 

- Én nem félek, szeretem a magasságot – mondta nagyobbik fiuk.

Az előző napon, pénteken a magyar traktorgyártás történetét is felelevenítették a szervezők, szombaton pedig a többi között szántóbemutatóval és a gépek harcával várják a kiérkezőket, míg vasárnap a kreatív gyerekprogramok mellett robotika bemutató, kézi traktorhúzás és asszonycipelő verseny is szerepel a színes programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában