Elsőévesek

2022.09.14. 16:00

Összegyűjtik Sárospatak összes gólyáját

Hagyományteremtő találkozót rendez a Tokaj-Hegyalja Egyetem

HM

Sárospataki utcakép: gólyákkal telik majd meg a város

Fotó: Havran Zoltán

Gólyatalálkozót rendez szeptember 16-án hagyományteremtő szándékkal a Tokaj-Hegyalja Egyetem Sárospatakon, a rendezvényen a város összes oktatási intézménye képviseli magát. A Makovecz Imréről elnevezett téren a Tokaj-Hegyalja Egyetem elsőéves hallgatói mellett ott lesznek a Református Teológiai Akadémia, a Református Kollégium, az Árpád Vezér Gimnázium, a Vay Miklós Református Technikum, a Református Kollégium Általános Iskolája, a II. Rákóczi Ferencről és a Szent Erzsébetről elnevezett általános iskolák gólyái csakúgy, mint a Pécsvárady Botond EGYMI és az alábbi négy óvoda tanévkezdő gyermekei: ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda, Carolina Óvoda és Bölcsőde, Igazkincs Református Óvoda, Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda. 

Gólyát formálnak a gólyák 

Várhatóan mintegy ezren gyűlnek össze így, hogy a polgármester, Aros János és az ötletgazda egyetemi rektor, dr. Horváth Ágnes köszöntője után előbb közösen óriás gólyát formáljanak – amelyet drónfelvétellel örökítenek meg -, fát ültessenek, majd különféle vetélkedőkön, zenés programokon, játékokon vegyenek részt. 

A Gólyatalálkozó célja a szervezők szerint az együvé tartozás kinyilvánítása, valamint a hagyományteremtés. A gólyák a felállított üzenőfalakon „Az én Sárospatakom” címmel készíthetnek rajzokat, írásokat, és a tablókat a Tokaj-Hegyalja Egyetemen állítják ki. A találkozó 10 órakor kezdődik, az óvodásoknak mindössze negyven percig tart, míg az általános iskolák elsőseitől másfél óra elteltével búcsúznak el a szervezők. Legtovább, fél kettőig a Tokaj-Hegyalja Egyetem hallgatói maradnak. Az ő programjukat lopó- és hordógurítási verseny, valamint borkóstolás is gazdagítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában