Kisiklott

2022.08.26. 16:38

Kimarad egy miskolci személyvonat a vágány megrongálódása miatt

Kénytelen egy kora reggel vonatot kihagyni a MÁV-Start.

ÉM

Kilométereken keresztül keletkezett kár a vasúti pályában

Fotó: Ádám János

Ahogy beszámoltunk már róla, kisiklott csütörtökön egy vagon az egyik miskolci vonalon közlekedő tehervonat-szerelvényben. A vagon kisiklását a mozdonyvezető valószínűleg nem észlelte, ezért öt és fél kilométeren mintegy kilencezer betonaljat, útátjárók burkolati elemeit és Nyékládházán egy váltót rongált meg a szerelvényben továbbhaladó, de a sínek mellett futó kocsi.

A Mávinform tájékoztatása szerint a miskolci fővonalon több héten át hosszabb menetidőre kell számítani a pálya helyreállítása miatt. Egyben arról is tájékoztattak, hogy a Miskolcról Füzesabonyba 5:02-kor induló személyvonat (5017) nem közlekedik a Miskolc és Nyékládháza közötti pályarongálás miatt. Az utasok a Sátoraljaújhelyről Füzesabonyba tartó, Miskolcról 5:26-kor továbbinduló személyvonattal (5209) utazhatnak.

Még csütörtökön kérdéseket tettünk fel a MÁV-nak afelől érdeklődve, hogy várhatóan mennyi időt vesz majd igénybe a pálya javítása, illetve, hogy lesz-e felelőse az esetnek, de eddig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában