Születésnap

2022.08.08. 18:00

A 70 éves Csorba Piroskát köszöntik

Az Irodalom a kertben sorozat következő rendezvénye a Múzsák kertjében lesz.

HM

Pro Urbe díjat kapott Csorba Piroska 2022-ben Miskolc város napján. Ünnepi közgyűlésen adták át Miskolc város kitüntető címeit és díjait. Fotó:ÉM Képen: Veres Pál polgármester, Csorba Piroska, Ignácz Dávid jegyző

Fotó: Kozma István

Szerdán, augusztus 10-én ünnepli 70. születésnapját Csorba Piroska költő, író, tankönyvíró, tanár. Őt köszöntik írótársai, kollégái, ismerősei aznap este a Feledy házban, a Múzsák kertjében, az Irodalom a kertben sorozat következő rendezvényeként.

Az est 5 órakor kezdődik, a műsorvezető a rendezvénysorozat ötletgazdája, Kégl Ildikó. A köszöntőn Seres Ildikó és Balázs István olvas fel részleteket Csorba Piroska műveiből, a pályatárs Fecske Csaba költő és Kégl Ildikó pedig egy sajátos — diskurzuson alapuló — szerepjátékkal készül, melyen keresztül kibontakozik a költőnő életútja.

Csorba Piroska Szuhakállón született 1952-ben.

Főiskolai tanulmányait a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán végezte magyar–történelem szakon 1975–1979 között. 1974-ben kötött házasságot, két gyermeke született. 2001-ben elvégezte a Miskolci Egyetem magyar szakát, majd nyugdíjazásáig a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára volt. 2022-ben a miskolci önkormányzat Pro Urbe Miskolc díjjal ismerte el munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában