Soltész Miklós előadása

2022.07.20. 16:12

A magyarság megőrzése sokszor a tanárokon múlik határokon innen és túl

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára tanároknak tartott előadást Sátoraljaújhelyen.

ÉM

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára

A magyarság megőrzése sokszor a tanárokon múlik határokon innen és túl - mondta el újságíróknak Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Sátoraljaújhelyen. 

Soltész Miklós a Rákóczi Szövetség összmagyar tanártáborában tett látogatást. Az államtitkár a szövetség rendezvényközpontjában a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő több száz tanárnak tartott előadást, előtte nyilatkozott újságíróknak. 

A határokon túl dolgozó magyar nemzetiségű pedagógusok a többségi társadalommal élnek együtt. Mindenhol meg kell találni a békességet, olyan helyen is, mint Kárpátalja, ahol most nincs béke, ezért az ott dolgozóknak hatványozottabb a felelősége - közölte Soltész Miklós. 

Az államtitkár arra biztatta a határokon túl élő tanárokat, hogy szolgálják nemzetüket és a nemzetek közötti békességet; adják tovább a nemzeti gondolkodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában