Egyedi verseny

2022.06.30. 18:00

Az év fája lehet a 250 éves miskolci fekete nyárfa

Hamarosan kezdődik a szavazás. Október első felében ismertetik az eredményt.

ÉM

2022-ben tizenkét fa jutott az Év Fája verseny döntőjébe – tudatta az Ökotárs Alapítvány. Egy történet és fotók elküldésével idén is bárki nevezhetett egyedi fát vagy facsoportot is. A vetélkedőben nem számít a fák kora és mérete, előny azonban, ha a jelölt őshonos fajt képvisel, közterületen áll. A döntősökről részletes információ az evfaja.okotars.hu/dontosfak oldalon található, és itt lesz lehetőség a szavazatok leadására is 2022. július 1-től. 

Az izgalmak fokozása végett a szavazás állása az utolsó napokban rejtett lesz. A végeredményt október első felében teszi közzé az Ökotárs Alapítvány. 

Az idei versenyben a következő fákra lehet szavazni: a Hétágfa tanösvény galagonyafáira (Kistótfalu), a perkátai öreg tölgyre, a keszthelyi kastély parkjában lévő páfrányfenyőre, a Kincses Makkfára (Nagykőrös), a platán „híd”-ra (tatai Angolkert), az angyalföldi gesztenyefára, a Micsky-hársakra (Dánszentmiklós), az ősi gyógyító hársfára (Jobbágyi), a Bakáts tér Hősére (Budapest), a Lengyeli-legelő fáira (Pacsa), a 250 éves fekete nyárfára (Miskolc), a gyógyító fára (Budapest, Népliget).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában