Miskolc

2022.05.23. 13:00

Turisztikai szakmabeliek érkeznek vendégségbe

Vendégségben itthon címmel új szakmai sorozatot indít el Miskolc turizmusmarketingjéért felelős cége, a Midmar Kft.

Fotós: Bujdos Tibor

Fotós: Bujdos Tibor

A szakmai látogatások keretében a turisztikai szektor képviselői új vagy kevésbé ismert, de értékes látnivalókat ismerhetnek meg személyes bejárások során.

Miskolc rengeteg látnivalóval rendelkezik, melyek egy részéről alapos ismeretei vannak egy átlagmiskolcinak is, míg más részüket csak a nagyon elhívatott lokálpatrióták és a turizmusszakmát régóta és lelkiismeretesen művelők ismerik. Szerencsére minden évben van olyan esemény is, amikor egy-egy új attrakció születik, vagy egy korábbi megújulásának, új köntösbe öltöztetésének lehetünk tanúi.

A Midmar Kft. ezért úgy gondolta, hogy rendszeres alkalmakat teremt arra, hogy a Tourinform iroda munkatársai a turisztikai szakma képviselővel együtt ellátogathassanak azokhoz a szolgáltatókhoz, ahol valamilyen újdonsággal várják a városunkba érkező turistákat. A közös bejárások célja, hogy első kézből kapjanak információkat, személyes benyomásokat, melyek alapján sokkal hitelesebben tudják vendégeiket az adott attrakciók felkeresésére buzdítani. Az információk különösen azok számára lehetnek hasznosak, akik a front office-ban dolgozva napi szinten találkoznak a Miskolcra érkező turistákkal. Főként a szálláshelyek recepciósai azok, akiknek lehetőségük van a vendégekkel beszélgetni és felhívni a figyelmet egy-egy új attrakcióra.

Sorozatuknak a Vendégségben itthon címet adták, és stílszerűen az első út május 26-án Lillafüredre fog vezetni, ahol a múlt héten átadott „Vendégségben Herman Ottónál” kiállítást tekinthetik meg a résztvevők. A Herman Ottó Emlékházban a mai trendeknek megfelelő interaktív tárlat került kialakításra, a múzeum munkatársai bíznak benne, hogy minél több vendéget fogadnak majd az elkövetkező időszakban. A sorozat a főszezoni időszak kivételével egész évben folytatódni fog, hiszen Miskolc és szűkebb környezete az egyik leggazdagabb turisztikai kínálattal rendelkezik a hazai desztinációk között.

(A borítóképen: Elsőként Lillafüredre látogatnak a szakemberek)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában