Időjárás

2022.04.16. 14:42

Zivatar, villámlás, szélerősödés, jégeső várható Borsodban (frissítve)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére szombat reggel.

Fotó: Shutterstock

13:00 Visszavonta a zivatarok veszélyes miatti riasztásokat a meteorológiai szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatarok veszélye miatt kiadott elsőfokú riasztást.

A széllökések miatti citromsárga riasztás azonban még fennáll.

Szombaton az északi szelet a Nyugat-Dunántúlon, valamint az északkeleti országrészben viharos (60-70 km/h, Sátoraljaújhely, Sárospatak térségében; az északi szélre érzékeny völgyekben akár egy-egy 70-80 km/h) széllökésekre is számítani kell.

Vasárnap nagy területen lesz erős az északkeleti szél, főként az Alföldön lehetnek viharos, 60-65 km/h körüli széllökések.

10:00 A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

8:00 Az előrejelzés szerint zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A déli órákig főként az északkeleti országrészben, illetve a keleti, határ menti területeken fordulhat elő zivatar. Ezt követően, a délután folyamán az ország középső sávjában kísérheti - alacsony valószínűséggel - dörgés, villámlás a záporok útját. Napközben a Nyugat-Dunántúlon, valamint az északkeleti országrészben viharos (~60-70 km/h-s, időnként ezt meghaladó) széllökésekre is számítani kell - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában