Fejlesztések

2022.04.20. 07:00

Korszerű egészségügyi ellátás három falunak

Befejeződtek az egészségügyi fejlesztések Komjátiban.

ÉM

Központi támogatásnak köszönhetően mostanra teljes egészében megújult a település egészségháza Komjátiban. A Dózsa György úton található épület nem csak a helyiek egészségügyi ellátását biztosítja, ugyanis három település tartozik a feladatellátási körzethez.

A mostani fejlesztés 72,6 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A beruházást követően korszerű körülmények között dolgozhatnak az egészségügyi szakemberek, ami által javulhat a lakosság egészségi állapota.

Csökkentek a rezsiköltségek is.

Az épület részben felújításra került egy korábbi pályázat keretében, azonban a védőnői szolgáltatásnak helyet adó rendelők, váró kimaradtak a fejlesztésből, így az épület korszerű szigetelése és tetőszerkezetének korszerűsítése is.

El kellett végezni továbbá a burkolatok cseréjét, a vezetékezést, és biztosítani kellett az akadálymentes közlekedést.

Az épület szintráépítéses, ezért liftet is beépítettek. A projekt megvalósításával összefüggő megtakarított összeget fejlesztésekre vagy közösségi célokra fordította az önkormányzat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában