Majd négy éve égett le

2022.03.26. 17:00

Visszakapják végre a sportcsarnokukat a szendrőiek

Szendrő - Pénteken elhelyezték az új szendrői csarnok alapkövét a régi helyén.

Horváth Imre

Fotó: Kozma István

Fotó:

Majd négy éve, 2018. április 9-én gyulladt ki és égett le a sportcsarnok és tanuszoda épülete Szendrőben. A megmaradt épületrész menthetetlen volt, így elbontották, pénteken délután pedig ünnepélyes keretek között tették le az új csarnok alapkövét.

 

Kitartóan hittek benne 

 

Szaniszló János polgármester emlékeztetett arra, hogy az előző csarnok 1980-ban épülhetett meg széles összefogással, és szolgálta a Bódva völgyét.

 

Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, kitartóan hittek abban, hogy eljöhet ez a pillanat, nem kis vitát kellett lefolytatni a biztosítótársasággal, és a megfelelő forrás megszerzéséért is meg kellett dolgozni, hogy visszaadják a Bódva-völgy ékességét.

 

Az alapkőletétel vendége volt Jónyer István, a nemzet sportolója, asztalitenisz-világbajnok, aki örömét fejezte ki, hogy újra lesz hol sportolniuk a gyerekeknek, fiataloknak. Hozzátette: reméli, hogy sok tehetséges sportoló kerül majd ki az új csarnokból.

 

 

 

Az épület paramétereibe Viszoki Csaba építészmérnök, a sportcsarnok tervezője avatta be a megjelenteket, majd a megszólalók Juhász Péterrel, a kivitelező cég, a Borsodszer Kft. ügyvezetőjével, valamint a Szendrői VSSZK labdarúgó- és asztalitenisz-szakosztályának képviselőivel közösen elhelyezték az időkapszulát az épület alapkövébe. Melyet Benke András református tiszteletes és Szűcs Zsolt római katolikus plébános áldott meg.

 

(A borítóképen: Szaniszló János és Riz Gábor a látványtervekkel. Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában