Hittel, szeretettel nevelnek

2022.03.30. 14:00

Letették az alapkövét a Miskolc-Hejőcsabai Református Óvodának

Az épülő óvoda már a hatodik a református nevelési intézmények sorában Miskolcon.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó:

Letették az alapkövét a Miskolc-Hejőcsabai Református Óvodának. A kétcsoportos óvoda építését, valamint a telekvásárlást 737 millió forinttal támogatta Magyarország Kormánya, az Országos Óvoda Program keretein belül.

 

Igény egyházi intézményekre

 

Az érdeklődés a szülők részéről óriási, már most beteltek a helyek az előzetes igények alapján. Alig várják, hogy felépüljön az új óvoda, és minél több gyermeket tudjanak fogadni, és nevelhessék őket hitben, szeretetben – mondta Kerekesné Tóth Éva intézményvezető.

 

Isten igéje szerint a gyermekekben és csecsemőkben erő és hatalom van. Akikre Isten gyermeket bízott, azok tudják, hogy ebben van igazság – hangoztatta Pásztor Dániel püspök. Olyan szeretet árad belőlük, ami semmi máshoz nem fogható – tette hozzá. A püspök áldást kért a szülőkre és a pedagógusokra egyaránt, akik majd ebben az intézményben végzik munkájukat.

 

Az Országos Óvoda Programban több mint 38 milliárd forintból 71 helyszínen 220 csoportszoba újul meg vagy épül. Azaz országosan 3500 új férőhellyel bővülnek az intézmények – hangsúlyozta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Ez óriási változás az egyházi intézmények életében a korábbiakhoz képest, hiszen Miskolcon négy óvoda épül jelenleg 2,3 milliárd forintból. Mindez a kereszténység megőrzése és továbbadása szempontjából nagyon fontos.

 

 

 

Hálásnak kell lennünk, hogy egy olyan rendkívüli időben, amikor a szomszédban háború dúl, addig mi itt Magyarországon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy egyházi fenntartású óvoda alapkőletételénél állhatunk, és építhetjük közösen gyermekeink békés jövőjét – mondta Alakszai Zoltán megyei kormánymegbízott. A magyar szülők választhatnak, hogy milyen értékrend szerint kívánják nevelni gyermekeiket, ezt a palettát a program komoly mértékben gazdagítja.

 

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.
 

 

Gyermekek, hit és hazaszeretet nélkül nincs jövő, mindent meg kell tennünk, hogy megőrizzük ezeréves hagyományainkat hazánkban – emelte ki Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. A kormány mindent megtesz azért, hogy támogassa a családokat, ehhez pedig magas színvonalú oktatási-nevelési intézményeket hozzon létre a lakóhelyhez legközelebb. Ezért újítanak fel és építenek folyamatosan a megye településein bölcsődéket, óvodákat és iskolákat.

 

(A borítóképen: Az alapkőletételnek jelképes ereje is volt. Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában