Miskolc

2022.02.05. 11:30

„Hazudott a városvezetés a költségvetés állapotáról”

Az elmúlt években mintegy 360 milliárd forintnyi beruházás és kormányzati támogatás érkezett Miskolcra – állítja a Fidesz–KDNP.

ÉM

Hollósy András és dr. Nagy Ákos

Forrás: Bujdos Tibor

„Hazudott a városvezetés a miskolci költségvetés állapotáról, hiszen soha ennyi pénz nem érkezett még Miskolcra, mint az elmúlt időszakban” – jelentette ki dr. Nagy Ákossal, a Fidesz miskolci önkormányzati frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón Hollósy András, a Fidesz–KDNP miskolci szóvivője. 

 

Százmilliárdos nagyságrendben 

Hazugság, hogy a magyar kormány megfeledkezett Miskolcról

– dr. Nagy Ákos

 

„Nemcsak hazudott, hanem hazudik és – alapos a gyanúnk – hazudni is fog a miskolci városvezetés – fogalmazott dr. Nagy Ákos. – Hazugság, hogy a magyar kormány megfeledkezett Miskolcról, és ne adna pénzt városunknak.”

Mint elmondta, csak az elmúlt esztendőkben összességében mintegy 360 milliárd forintnyi beruházás és kormányzati támogatás érkezett Miskolcra. 

 

„Csak 2019 ősze óta összesen 263 milliárd forint értékben valósultak meg vagy valósulnak meg miskolci beruházások. Ezenfelül a kormány a minimálbérek rendezéséhez szükséges kompenzációt is a város rendelkezésére bocsátja, amely szintén milliárdos tétel.” 

 

A Fidesz miskolci frakcióvezetője beszámolt arról is, hogy a Fidesz–KDNP-frakció­szövetség képviselői a héten részt vettek egy Veres Pál polgármester által kezdeményezett költségvetési egyeztetésen. 

 

Minden eddiginél több bevétel 

 

„Hazugság, hogy a megbeszélésen nem merült fel kritika és vita, minden esetben elmondtuk a véleményünket. Az is hazugság, hogy kevesebb pénzből kell Miskolcnak gazdálkodnia. Kiderült ugyanis az egyeztetésen, hogy az eddigieknél magasabb bevétellel számolnak a városházán, köszönhetően jórészt a miskolciak és az itt dolgozó cégek befizetéseinek – folytatta a politikus. – Tehát van pénz a tönkretett busz- és villamosközlekedés rendbetételére, a közbiztonságra, a köztisztaságra, az általuk okozott pusztulás helyreállítására.” 

 

Most egy újabb, 31,5 milliárdos forrás érkezhet, melyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat vezetője és a jelenlegi fideszes ország­gyűlési képviselők jártak ki Miskolcnak. „Megszokhattuk már, hogy a Miskolc vezetésére alkalmatlan, az ügyek intézésében tehetetlen vezetés azt is saját sikerének könyveli el, amihez semmi köze, de most szintet léptek hazudozásban” – jelentette ki dr. Nagy Ákos. 

 

Előre osztogatták a pénzt 

 

„Gyurcsány Ferenc két miskolci országgyűlési képviselőjelöltje, dr. Varga László és Szilágyi Szabolcs nyilvánosan elkezdte elosztogatni azt a pénzt, amihez semmi közük, és amiről nem ők döntenek. Ezen források célzott felhasználásáról ugyanis Miskolc város polgárainak és a miskolci közgyűlésnek kell majd döntenie, nem pedig a két jelöltnek, akik saját politikai szövetségeseik szerint is legfeljebb javaslattevők lehetnek.”

 

(A borítóképen: Hollósy András és dr. Nagy Ákos Miskolc anyagi helyzetét helyezték górcső alá)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában