Két évet értékelt

2022.02.12. 11:30

„A baloldali városvezetés képtelen fejleszteni Miskolcot”

„Elég volt a hátramenetből!” – hangsúlyozta Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője a városvezetés elmúlt több mint két évét értékelve sajtótájékoztatóján.

ÉM

Dr. Nagy Ákos szerint egy hanyatló város képét adja Miskolc. Fotó: Kozma István

Fotó:

„Az elmúlt időszakban a miskolciak számára nyilvánvalóvá és kézzelfoghatóvá vált, hogy a korábbi ígéreteit megszegve a baloldali városvezetés képtelen volt tovább fejleszteni Miskolcot, mi több, alkalmatlan a borsodi megyeszékhely irányítására” – foglalta össze a Fidesz frakcióvezetője a Szent István téren.

 

Elvonás és luxus

 

Szólt a miskolci tömegközlekedés színvonaláról is.

 

– A baloldali városvezetés jelentősen emelte a jegyek és bérletek árát, amelyek így 17-25 százalékkal kerülnek többe. A járatcsökkentések eredményeképpen pedig bizonyos városrészekben és időszakokban óránként csak egyszer jár a busz – emelte ki. Nagy Ákos felhívta a figyelmet arra is, hogy „eközben a miskolciak azt látják, hogy 25 milliós luxusbusszal utaznak a város vezetői”.

 

Elhanyagoltabb és gondozatlanabb lett Miskolc lakókörnyezete a politikus szerint. Utalt a városi fűnyírás rendszertelenségére, amikor „a méteres, sőt embermagasságig érő gazt képtelenek voltak megszüntetni”. Ezekre a hetekre szerinte „a városlakók is jól emlékeznek”.

 

 

 

Elmaradt bontások

 

– Többször felhívtuk a figyelmet az Újgyőri főtér és a Centrum környékének tarthatatlan állapotaira. A várost irányító szivárványkoalíció az ellenkezőjét teszi annak, amit a józan ész diktál, nyíltan kritizálta többek között a miskolci nyomortelepfelszámolást, miközben ezt a programot 35 ezer miskolci aláírásával is támogatta – húzta alá Nagy Ákos. Szerinte romlott a miskolciak szubjektív biztonságérzete, miközben a „baloldali városvezetés szétverte a jól működő seriffrendszert, lecsökkentette a rendészet dolgozói létszámát”.

 

– Ezenfelül a járvány kellős közepén egy vízvezetékszerelő és egy humorista vezette az egészségügyi bizottságot, a közlekedési vállalatot szakemberek helyett álláshalmozó politikusok felügyelik mind a mai napig – sorolta.

 

– A miskolciak előtt a „Virágzó Nagy-Miskolc” eszményképe helyett a hanyatló Miskolc valósága jelenik meg a szürke hétköznapokban – húzta alá a frakcióvezető.

 

Előre kell menni

 

A most induló országgyűlési kampányban Csöbör Katalint és dr. Kiss Jánost, a Fidesz–KDNP jelöltjeit ajánlotta a választópolgárok figyelmébe. „Elég volt a hátramenetből! Miskolcnak újra előre kell mennie!” – zárta sajtótájékoztatóját.

 

(A borítóképen: Dr. Nagy Ákos szerint egy hanyatló város képét adja Miskolc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában