Gyász

2022.01.14. 14:41

Közel 30 évig állt Onga szolgálatában dr. Madzin Tibor

A város önkormányzata hivatalos weboldalán tudatta, hogy a település polgármestere, dr. Madzin Tibor 2022. január 13-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Forrás: Polgármesteri Hivatal Onga

„Emlékét tisztelettel és szeretettel megőrizzük. Dr. Madzin Tibort az önkormányzat saját halottjának tekinti, búcsúztatásáról később adunk tájékoztatást” – írták. A hivatalos ügyeket Rózsa László alpolgármester és az önkormányzat dolgozói viszik tovább – tudtuk meg Nevelős Szabolcstól, a település jegyzőjétől. Amíg tart a rendkívüli jogrend a veszélyhelyzet miatt – jelenleg ez június –, addig nem írhatják ki az időközi választást. Minimum hatvan napnak kell eltelnie a kiírás és a választás lebonyolítása között, emiatt leghamarabb ősszel kerülhet sor a polgármester utódjának megválasztására. Mindez abban az esetben, ha nem hosszabbítják meg újabb időszakra a veszélyhelyzetet.

 

Közel harminc évig

 

A polgármester Sajóbábonyban született, ahol gyermekkori éveit is töltötte. Középiskolai tanulmányait a miskolci Bláthy Ottó Villamosenergia-ipari Szakközépiskolában végezte, majd Sárospatakon a Comenius Tanítóképzőn szerzett tanító-népművelő diplomát.

 

1989-ben Ongán az általános iskola tanítója lett. Munka mellett képezte magát: az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola technika szakát végezte el, majd a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar terület- és településfejlesztési menedzser szakán szerzett diplomát, majd felsőfokú biztonságszervezői képesítést szerzett, 2013-ban a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett jogászként.

 

1994-ig az általános iskola pedagógusaként oktatott. Onga lakossága 1994 őszén választotta meg polgármesterének, mely tisztséget azóta is betöltötte. Felesége és két gyermek gyászolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában