megállapodás

2021.12.02. 11:30

Szerencsé lesz a Szerencsi kakaó védjegye

A szerencsi cicás kakaópor védjegyét Szerencs városának adományozza a Nestlé Hungária – jelentették be felek az erről szóló megállapodásban Szerencsen.

Balogh Csilla

Forrás: Észak-Magyarország

Fotó: Ádám János

A szerződés értelmében a több mint 90 éves múlttal rendelkező, és folyamatos népszerűségnek örvendő szerencsi cicás kakaóport a jövő évtől a Szerencsi Bonbon Kft. gyárthatja és forgalmazhatja.

Hagyomány az édességgyártás

Ismét komoly gesztust tesz Szerencs városa és a Szerencsi Bonbon Kft. felé a Nestlé Hungária: a vállalat Szerencs városának adja át a Szerencsi kakaópor védjegyének tulajdonjogát. A cicás kakaóként is ismert Szerencsi kakaópor nagy múltra visszatekintő márka, a fogyasztók egyik kedvence Magyarországon. A márka védjegyévé vált fehér macska figura végigkísérte a terméket történelme során. – Rendkívül nagylelkű gesztus ez a Nestlé Hungária részéről, hiszen megerősít bennünket abban, hogy városunk a jövőben is büszkén ápolhatja tovább a csokoládé- és kakaógyártás dicső hagyományait – fogalmazott Nyiri Tibor. Szerencs polgármestere utalt arra is, hogy 2018-ban a vállalat a Szerencsi Bonbon Kft.-re ruházta át a tulajdonában lévő Szerencsi védjegy édesipari termékekre vonatkozó használatának jogát. – Ez a megállapodás egészült ki a mai napon azzal, hogy az édességek mellett a Szerencsi kakaópor védjegye is visszakerül Szerencsre – mondta.

A védjegy a minőség garanciája

– A Nestlé Hungária örömmel járul hozzá ahhoz, hogy a Szerencsi csokoládé és kakaópor tovább öregbítse a város hírnevét – mondta Noszek Péter. Az ügyvezető igazgató emlékeztetett: a Nestlé 9 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a térségben, amelynek 76 százalékát a szerencsi üzemre fordította. Az elmúlt évek bővítéseinek, fejlesztéseinek köszönhetően a szerencsi gyár éves kapacitása meghaladja a 40 ezer tonnát, amivel a Nestlé meghatározó, 30 exportpiacot ellátó kávé- és kakaóitalpor gyártási központja Kelet-Közép-Európában. Az élelmiszeripar stratégiai jelentőségéről beszélt Nagy István agrárminiszter is, aki kiemelte, hogy míg tavaly éves szinten 7 százalékkal, az idei év első kilenc hónapjában 13,5 százalékkal nőtt a hazai élelmiszeripar termelési értéke.

Ebben számottevő a hozzáadott értéke a térség és az ország meghatározó élelmiszeripari befektetőjének, ráadásul „a Nestlé szerencsi gyára több mint 500 embernek ad megélhetést, a hazai beszállítókkal együtt azonban ennél sokkal több embernek biztosít jövedelmet„ – tette hozzá a tárcavezető. Kifejtette: a védjegy azt a célt szolgálja, hogy az adott termékek egyediek, könnyen megkülönböztethetőek legyenek, és garanciát jelentsenek a minőségre. A magyar élelmiszeriparban nagyjából 11 ezer termékvédjegy van, emellett több mint negyven, minőséget tanúsító védjegy. A Szerencsi csokoládégyár egyes termékeinek pedig már csaknem 100 évvel ezelőtt is voltak védjegyei. Ezek használatával érték el azt is, hogy termékeiket nem tudták hamisítani – hangsúlyozta a miniszter.

Az édességkészítés bázisának megteremtése

Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője édesapja és Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetőjének kitartó munkájáról beszélt, amelyet a Szerencsi csokoládé hírnevének, valamint az édességgyártó szakma fenntartásáért tettek hosszú éveken át. Az országgyűlési képviselő kiemelte: azt szeretném és azon dolgozom, hogy Szerencs az édességkészítés bázisa legyen. Rendkívül büszke vagyok a szerencsi csokoládéra. Takács István a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője hatalmas erkölcsi elismerésként könyvelte el azt, hogy a Nestlé átadja a védjegyet a városnak, s mint mondta: olyan bizalmat fejez ki a vállalat részéről, amely azt jelenti, hogy a kicsi is képes ugyanazt a minőséget létrehozni, mint a nagy. Beszédében kitért arra is, hogy a Szerencsi Bonbon Kft. több területen is együttműködik a vállalattal. Az egyik ilyen sikeres kooperáció az édességkészítő szakképzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában