Beruházás

2021.12.16. 07:30

Bölcsőde és központi konyha épül Emődön

Az új intézmény mintegy huszonnégy gyermek ellátását tudja majd biztosítani.

ÉM

Forrás: ÉM

Idén nyáron kezdték meg az emődi bölcsőde, valamint központi konyha és étkezde építését, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően jön majd létre. A két pályázat keretén belül elnyert támogatás összege 440 millió forint. 

 

Az invesztálás keretein belül nemcsak az épület felépítésére nyílik lehetőség, hanem bölcsődei és konyhai eszközök beszerzésére is. A beruházás várhatóan 2022 júliusára lesz kész. 

 

Emőd jelenleg is rendelkezik bölcsődével, azonban kis mérete miatt csak maximum hét gyermek befogadására képes. A még épülőfélben lévő intézmény két csoportban, mintegy huszonnégy gyermek ellátását tudja majd biztosítani. 

 

A létesítményen belül helyezkedik majd el a központi konyha, valamint étkezde, amely a bölcsődés gyermekeken kívül nyolcvan iskolás tanuló részére nyújt majd egyidejű étkeztetési lehetőséget. A központi konyha teljes kapacitása 500 adag lesz, amely nemcsak az oktatási és nevelési intézményeknek, hanem a településen élők számára is étkezési lehetőséget nyújt majd. 

 

„A közös munka eredménye meglátszik Emődön. Azonban mi továbbra is azon dolgozunk, hogy egy élhető kisvárossá alakuljon. Azt gondolom, a bölcsőde, illetve a konyha és étkezde kiépítése egy újabb jelentős lépcsőfok ahhoz, hogy Emőd egy városhoz méltó körülményekkel rendelkező település legyen” – mondta Tállai András országgyűlési képviselő. 

 

A pályázat adta lehetőségeknek köszönhetően jövő év júliusától már korszerű körülmények között folyhat az új bölcsődében a nevelés.

 

(A borítóképen: Tállai András megtekintette a beruházást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában