Építészet

2021.11.26. 11:42

Építészetünk a határon túl

Trianon 100 emlékülést tartanak pénteken a Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában a B.-A.-Z. Megyei Építész Kamara és az MTA miskolci területi bizottságának szervezésében.

Fotó: Bujdos Tibor

Az emlékülés célja, hogy bemutassa, hogyan alakult az építészete azoknak a régiónak, amelyek Trianonnal elszakadtak az anyaországtól, hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Bodonyi Csaba építész, az MTA miskolci területi bizottságának tagja, szakbizottsági elnök. A konferencián így a felvidéki, a kárpátaljai, az erdélyi és a vajdasági régió mutatkozik be, ezen régiók építészei néhány példán keresztül mutatják be az elmúlt évek építészeti törekvéseinek legjavát.

A fórum 9 órakor kezdődött, az előadások délután 4-ig még tartanak. A program délután 5-kor az építészkamara épületében, a Kós-házban folytatódik, ahol prof. Pásztor Péter és prof. Dévényi Sándor kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában