Covid-19

2021.10.18. 09:00

Kampányoltás lesz a Miskolci Egyetemen

Az intézmény vezetői szeretnék, ha minél több hallgató és oktató védett lenne.

Hegyi Erika

Több száz egyetemi oktató, hallgató és munkatárs igényelne védőoltást a Miskolci Egyetemen a campus területén, derült ki az intézmény anonim felmérési eredményéből. Az egyetem vezetése ezért lehetőséget biztosít az oltás felvételére az E/4. kollégium földszintjén működő foglalkozás-egészségügyi rendelőben. A dolgozók és hallgatók számára Sinopharm-, Pfizer-, AstraZeneca-, Moderna- és Janssen-oltóanyagok állnak rendelkezésre.

Az oltás felvételéhez első lépésként regisztrálni kell a www.vakcinainfo.gov.hu vagy a www.eeszt.gov.hu regisztrációs felületén. A regisztrációt követően oltásra jelentkezni dr. Felszeghi Sára egyetemi tanár, főorvosnál lehet a következő e-mail-címek valamelyikén: [email protected], [email protected]

A jelentkezés határideje: október 18. (hétfő), déli 12 óra.

A Miskolci Egyetem vezetése arra kéri az egyetemi hallgatókat, oktatókat, kutatókat és munkatársakat, hogy aki eddig nem tette volna meg, kérje az oltást, éljen a koronavírus elleni védekezés legfontosabb eszközével.

Minél többen

– Az egyetem vezetése eddig is megtett mindent annak érdekében, hogy az intézmény oktatói, munkatársai és hallgatói közül minél többen oltassák be magukat koronavírus elleni vakcinával – mondta M. Szűcs Péter, az egyetem kommunikációs vezetője. – Többször is felhívtuk a figyelmet ennek fontosságára az elmúlt hónapokban, és hangsúlyoztuk, a tudomány eredményeit nem szabad kétségbe vonni.

Maksa Balázs, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke örül annak, hogy az intézmény vezetése közelebb hozza a hallgatókhoz az oltási lehetőséget, hiszen ez leegyszerűsíti az egész folyamatot.

– A védettség nemcsak a hallgatók egészsége miatt fontos, hanem azért is, mert hagyományos nagy létszámú rendezvényeinket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Bízom benne, hogy ebben a tanévben nem lesz online oktatás, végig marad a jelenléti. Szeptemberben nagyon jó volt visszatérni az egyetemvárosba úgy, hogy volt élet – tette hozzá Maksa Balázs.

(A borítóképen: A leghatékonyabb védekezés az oltás)

Ezek is érdekelhetik