fórum

2021.10.12. 15:00

Érezhetően jelen van a klímaszorongás

A Társadalmi Szervezetek Fórumán aktuális környezetvédelmi és klímapolitikai kérdéseket tárgyaltak.

Forrás: ÉM

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által szervezett sátoraljaújhelyi fórum célja volt, hogy az érintett területeken tevékenykedő szervezetek megismerjék egymást, megismerhessék a témához kapcsolódó jó gyakorlatokat és egymás tevékenységét, ezzel együtt kialakítsák egy későbbi együttműködés kereteit. „Egyre nagyobb hangsúlyt kap a klímaváltozás, a környezetvédelem, ezzel együtt érezhetően jelen van egyfajta klímaszorongás is, amelyet az ilyen jellegű fórumok, beszélgetések segíthetnek feloldani – fogalmazott dr. Fazekas Márk, Sátoraljaújhely aljegyzője. – Emellett ezek a fórumok lehetnek elindítói a cselekvésnek is” – tette hozzá.

Mindenki felelőssége

Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy a környezet védelméért mindenki tud tenni, és mindenkinek kell is tenni a saját szintjén. „Például a megyei önkormányzat elkészítette a klímapolitikai alapdokumentumait, amelyekben elemzi és értékeli a jelenlegi helyzetet, meghatározza klímavédelmi jövőképét és céljait. Emellett azonban mindenkinek a saját felelőssége is, hogy vigyázzon környezetére” – hangsúlyozta.

(A borítóképen: A sátoraljaújhelyi városházán tanácskoztak a klímáról)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában