beruházás

2021.10.21. 16:00

Megújul a Miskolci Petőfi Sándor Kollégium

Megtörténik a homlokzatszigetelés, a tető hő- és vízszigetelése, a külső ablakok cseréje.

Fotó: Kozma István

Az infrastrukturális beruházásról Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, László István tankerületi igazgató, valamint Simon Zoltán, az intézmény igazgatója tartott sajtótájékoztatót szerda reggel.

– A Miskolci Tankerületi Központ nagyon régóta szerette volna a Petőfi-kollégium külső homlokzatát megújítani, rendbe tenni – kezdte László István. – Aki gyakran járt ezen a környéken, láthatta azt, hogy a díszburkolat talán több mint egy évtizede lekerült az ingatlanról, azonban a szigetelése, korszerűsítése nem történt meg. Időszerű volt a felújítás, viszont komoly problémát jelentett a költségvonzat, ezért fordultam elsősorban képviselő asszonyhoz, és kértem a segítségét abban, hogy ezt a forrást meg tudjuk teremteni. A külön forrást megkaptuk, így kormányzati segítséggel közösen valósíthatjuk meg a projektet a tervezéstől a kivitelezés befejezéséig, amiért rendkívül hálásak vagyunk – tette hozzá.

– Az elmúlt pár hétben, hónapban jelentős mennyiségű támogatást kaptak a köznevelési intézmények. Óvodák, iskolák újulhattak meg, bővültek, váltak korszerűvé. Többek között Arnóton, Felsőzsolcán, Szirmabesenyőben, és nemrégiben adtuk át az Avasi Gimnázium felújított tornacsarnokát is, most pedig a 129 férőhelyes Miskolci Petőfi Sándor Kollégiumon a sor. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk ezekkel a beruházásokkal – erősítette meg Csöbör Katalin.

Simon Zoltán végezetül hozzátette: a legteljesebb körű és a legátfogóbb beavatkozás valósul meg a kollégium életében. A vezetőségen kívül az itt dolgozók és a diákok is nagyon büszkék, hogy elérhették ezt a megújulást.

(A borítóképen: Kormányzati támogatással valósul meg a beruházás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában