egészségház

2021.09.04. 13:00

Plusz száz négyzetméteren a helybéliek szolgálatában Mályiban

Nagyobb és modernebb lett az egészségház Mályiban.

Balogh Csilla

Fotó: Ádám János

Nagyobb lett száz négyzetméterrel, és 17 helyiséggel bővült Mályiban a felújított egészségház, amit ünnepélyes keretek között adtak át pénteken meghívott vendégek és a helyiek jelenlétében. A bővítés nyomán 29-ről 46-ra emelkedett a helyiségek száma a közintézményben, így helyet kaphatott benne a házi gyermekorvosi rendelő, a 2-es számú felnőttháziorvosi rendelő, és a védőnői szolgálat is ideköltözhetett. A fogorvosi szakrendelő pedig az Egészségház mellett lévő, új, különálló épületben fogadja a betegeket.

Évente száz új mályi polgár

– A mai napon méltán ünnepelhetünk, hiszen a régi orvosi rendelő helyett egy felújított és kibővített, a mai egészségügyi szolgáltatásoknak megfelelő egészségházat avatunk – mondta Viszokai István, Mályi polgármestere bevezető beszédében. Emlékeztetett az egészségház, község életében betöltött jelentőségére. – Ez az épület nekünk, mályiaknak jóval többet jelent, mint egy szolgáltatóház, hiszen a mostani fejlesztések lehetőséget nyújtanak további egészségügyi szolgáltatások létrehozására. Ez az épület szimbolizálja a múltat azzal, hogy a régi értékeket megőrizve teremtettünk újat. Szimbolizálja a jövőt azáltal, hogy új lehetőségeket nyit meg előttünk, és szimbolizálja az akaraterőt, az elszántságot, a fejlődésre törekvést és az összefogást.

– Nem a fejlesztésekről szóltak az elmúlt évtizedek – emlékeztetett az átadón Tállai András, a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár. – Ez a község különleges helyzetben van, hiszen míg más települések azzal küzdenek, hogy egyre csökken és öregszik a lakosság, addig Mályiban évente száz fővel gyarapodik a község. Külön öröm, hogy az itt letelepedők többnyire fiatal, gyermeket vállaló vagy nevelő családok. Az önkormányzat mindezen kihívásoknak csak megfelelő színvonalú szolgáltatások biztosításával képes megfelelni. Ezek közül pedig az egyik legfontosabb az egészségügyi szolgáltatás – mutatott rá.

A felújítás csaknem 155 millió forintból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával, valamint önkormányzati forrásokból valósult meg.

(A borítóképen: Viszokai István és Tállai András az átadóünnepségen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában