Augusztus 20.

2021.08.21. 20:25

Ünnep Mezőkeresztesen és Mezőkövesden

Mezőkeresztes augusztus 19-én, csütörtökön ünnepelte Szent István király államalapítását, Mezőkövesden pedig augusztus 20-án, pénteken délelőtt koszorúzással vette kezdetét az állami ünnep.

Tóth Balázs

A mezőkeresztesi főtéri rendezvényen előbb Majoros János polgármester, majd Tállai András országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait a király hagyatékáról és arról, hogy ezer év viszontagságai közepette is megmaradt a magyar nép, majd a Szervita nővérek gyermekotthonának lakóinak verses, énekes előadása következett. A Másképp csoport zenés produkcióját követően Hajdú Ferencné református lelkész és Lipcsák János plébános áldották meg az új kenyeret, az ünnepség a szentistváni néptáncosok műsorával zárult.

Mezőkövesden augusztus 20-án, pénteken délelőtt koszorúzással vette kezdetét az állami ünnep, majd szentmise következett a Jézus Szíve templomban. A városi ünnepségen Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita énekelt, Tállai András pedig ünnepi beszédet mondott. Szent István király érdemein és ezek ezer éven keresztül való megvédésén túl Nyugat-Európát ostorozta a muszlim bevándorlás és a szexuális kisebbségek előtérbe helyezése miatt. Az ünnepség végén Török László plébános és Gordos Attila református esperes áldották meg a kenyeret, amelyet dr. Fekete Zoltán polgármester szegett meg. Az ünnepet Mezőkövesden a Dinamit zenekar koncertje és tűzijáték zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában