Javuló színvonal

2021.08.11. 14:00

Korszerű járművekkel bővül az autóbuszflotta

Az új gépjárművekkel kulturáltabb körülményeket teremtenek és támogatják a rugalmasabb közlekedést.

Apagyi Beáta

Nagy Attila, a Volánbusz üzemeltetési fõigazgatója és Demeter Zoltán, országgyûlési képviselõ

Fotó: Bujdos Tibor

Hétfőn délelőtt mutatták be az új MAN Lion’s City GL A23 csuklós és Credo Econell 12 szóló típusú autóbuszokat, amelyeknek köszönhetően Kazincbarcikán tovább frissül a járműállomány, és javul a személyszállítás szolgáltatási színvonala.

Negyven százalék újul meg

Nagy Attila, a Volánbusz üzemeltetési főigazgatója az eseményen elmondta, hogy Kazincbarcikán hat darab csuklós és 14 darab szóló autóbusszal bővül az állomány. Ezzel a Volánbusz északi régiós autóbuszflottája, a csuklós autóbuszokat is figyelembe véve, közel 40 százalékkal megújul.

Örülök, hogy az én választókerületemben élők is élvezhetik az új, modern buszokat – Demeter Zoltán

– Nagy örömünkre szolgál, hogy egész Borsod megyében megvalósulhat a modern, korszerű gépjárművek forgalomba helyezése. Folyamatosan végezzük a cserét, hogy minél kulturáltabb és jobb körülményeket tudjunk biztosítani az utazóközönségnek, és rugalmasabbá tegyük a települések közötti közlekedést – mondta. – Természetesen az összes jármű környezetkímélő, Euro 6D besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamera- és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, mozgáskorlátozott- és babakocsi-felszállást segítő rámpával, valamint utasszámláló berendezéssel felszerelt. Úgy gondolom, rendszerbe állításukkal újabb szintet léptünk az autóbuszos helyi közösségi közlekedésben. A MÁV–Volán csoport közösen dolgozik az összehangolt menetrendek kialakításán, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a települések közötti közlekedés, ami csökkentheti az utazási időt – hangsúlyozta a közös célokat Nagy Attila.

Van eredménye a munkának

Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője beszédében a vidéki élet lehetőségeire, a vidéki infrastruktúra megújításának fontosságára hívta fel a figyelmet. Elengedhetetlen feladatának tartja a falvak érdekképviseletét, a településeken megvalósítani kívánt fejlesztések, elképzelések támogatását és a körzetében található három város (Kazincbarcika, Sajószentpéter, Edelény) mindennapi körforgásba történő becsatolásának hatékony elősegítését, amit a hétfőn átadott beruházás is támogat.

– Erős, élhető vidék nélkül nincsenek erős, élhető városok. Elmondható, hogy a programoknak, az elvégzett munkának van eredménye, hiszen a falvakban egyre több gyermek születik, és egyre több fiatal pár alapít családot, akik ezeket az autóbuszokat fogják használatba venni az oktatási intézmények, a munkahelyek megközelítéséhez – kapcsolódott beszédében a hétfői átadóhoz a képviselő.

Köszönetet mondott

– Szeretnék köszönetet mondani a Volánbusz dolgozóinak az új buszok beszerzése kapcsán, valamint a mindennapokban elvégzett munkájukért. Örülök, hogy az én választókerületemben található településeken élők is élvezhetik majd az új modern autóbuszok adta lehetőségeket – fejezte ki háláját Demeter Zoltán, majd zárásként mindenkinek biztonságos utazást kívánt.

(A borítóképen: Nagy Attila és Demeter Zoltán jelentette be, frissül a járműállomány Kazincbarcikán is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában