tömegközlekedés

2021.08.13. 19:30

Kiszolgálják a megnőtt igényt

Már hét megújult kocsiban lehet kerékpárt szállítani a mellékvonalakon.

Forgalomba állt a hetedik átalakított poggyászteres (BDzx) mellékkocsi is, amely 16 kerékpár egyidejű szállítását teszi lehetővé, ugyanennyi ülőhely mellett.

Pozitív fogadtatás

A hét poggyászteres (BDzx) mellékkocsi átalakítása, ami a Tisza-tó környéki és Nógrád megyei megnövekedett kerékpáros-forgalom kiszolgálását támogatja, március közepén kezdődött a Szolnoki Járműjavítóban. Augusztus elejéig mintegy 5 ezer kerékpáros utas közlekedett a megújult kocsikkal, és a tapasztalatok alapján pozitív volt a fogadtatása, mind funkcionalitás, mind megjelenés tekintetében. Az akár 16 bicikli szállítására alkalmas kocsikon a kerékpárkampók könnyen használhatók, a fel- és lepakolás a széles rakodóajtónak köszönhetően kényelmes, a kocsin belüli közlekedés egyszerű, és a kerékpár mellett ülések is találhatók.

A belföldi kerékpáros turizmus támogatása érdekében, melynek kiemelt célpontja a Tisza-tó, a mellékkocsik főleg Miskolc és Debrecen térségében, a Kál-Kápolna–Kisújszállás, a Karcag–Tiszafüred és a Debrecen–Füzesabony vasútvonalon, de a Börzsöny turistaforgalmát kiszolgálva, Vác és Balassagyarmat között is közlekednek. Augusztusban egy kocsi Kaposvár és Fonyód között is jár.

(A borítóképen: A felújított mellékkocsi)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában