home office

2021.07.07. 19:00

Ritkább lett a hajmosás, porosodhatott a rúzs

A home office idején megváltozott szokásainkról készült felmérés.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Megengedőbbek voltak-e magukkal szemben az emberek a home office munkavégzés idején? Erre kereste a választ a Curaprox online kutatása, melyet több mint 900 magánszemély töltött ki.

Odafigyeltek a szájhigiéniára

A feldolgozott adatokról szóló közlemény szerint a megkérdezettek 40 százaléka a megszokottnál ritkábban mosott hajat, csak a többnyire rövidebb és ezért könnyebben kezelhető frizurát viselő férfiaknál nem változott ez a szokás, a hölgyek 8 százaléka viszont tényleg kevesebb alkalommal vette rá magát a hajmosásra.

A zuhanyozást tekintve a férfiak közül minden ötödik fürdött kevesebbet, szemben a két nem összesített 10 százalékos átlagával. A borotválkozást 38 százalékuk hanyagolta el, míg az egyedülálló férfiak esetében ez az arány a válaszadók kétharmadára(!) rúgott.

Ez igen magas szám, azonban meg sem közelíti a hölgyek sminkeléssel kapcsolatos attitűdváltozásának mértékét. A nők 66 százaléka hagyta ugyanis porosodni a rúzst, a szemfestéket, sőt a szinglik esetében 4 hölgyből három ítélte úgy, hogy az online meeting nem igényel komolyabb sminket.

Minden tizedik ember úgy érzi, hogy a home office a fogakat sem kíméli. A higiénia ezen területét kevésbé érintette a home office. Bár a válaszadók 9 százaléka ritkábban mosott fogat, és az is kiderült, hogy az otthonról dolgozók 16 százaléka naponta egyszer vagy még ennél is kevesebb alkalommal nyúlt a fogkefe után.

A fogápolási tényezők közül a fogorvos rendszeres látogatása szenvedte a legjelentősebb csorbát, ugyanis az emberek 36 százaléka halasztotta el a szokásos éves fogorvosi vizsgálatot, ez azonban egyértelműen a pandémiás szabályok, nem pedig a home office okozta változások számlájára írható. Egyébként a megkérdezettek közül minden tizedik úgy érezte, hogy romlottak a fogai a járvány alatt.

Minden ötödik válaszadó több cukros ételt fogyasztott, ugyanakkor 30 százalékuk jobban odafigyelt a szájhigiéniára a fertőzésveszély miatt, bár csak 40 százalékuk dobta ki a fogkeféjét betegség után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában