Cikkajánló

2021.07.20. 20:20

Ne tévesszük szem elől a gyereket!

Erről is olvashattok holnap bővebben a portálunkon.

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

Ezen a nyáron is több alkalommal kellett már kisgyerekeket újraéleszteni hazánk strandjain. Egy esetben tragédiával végződött a nyári fürdőzés, egy hétéves kisfiú megfulladt a mély vizű gyógymedencében.

– Ilyen esetek elsősorban azért történnek, mert sok szülő felelőtlen – mondta lapunknak Benkő Barnabás Zoltánné, a Végardó Fürdőt működtető Kft. vezetője. – Elengedik a gyermeket egyedül a strand területén, vagy háttal ülnek neki, és nem veszik észre, hogy már távolabb kóborol. A szülők azt gondolják, hogy ha zárt területen tartózkodnak, akkor biztonságban vannak, nem történhet semmi baj. Számtalanszor tapasztalom én is, hogy kisgyerekek bóklásznak egyedül a strandon. Ilyenkor nem hagyom tovább kószálni, hanem megvárom, amíg valaki keresi. A gyerekek felügyelete mindenképpen szülői feladat, de az úszómesternek és a medencefelügyelőnek is észre kellene vennie, ha egy kisgyermek a mély vizű medencében egyedül tartózkodik – hangsúlyozta a vezető, aki elmesélt egy Bodrog-parti esetet is, amikor egy gyermek a stég alá került, akit a fürdőfelügyelő mentett ki a vízből. Ez azért történhetett meg, mert az anya úgy napozott a parton, hogy közben nem látta a gyerekét.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában