politika

2021.07.02. 13:19

Megpuccsolta Veres Pált a DK

„Nem az a hír, hogy a Fidesz nem támogatta Veres Pál polgármestert, hanem az a hír, hogy a saját frakciója sem szavazta meg a javaslatait. Az történt, hogy a polgármester ellen gyakorlatilag bizalmatlansági indítványt nyújtott be a DK, Veres Pál pedig szerdán elvesztette a közgyűlési többséget. Ebben a helyzetben a lakásrendeletet a Fidesszel akarták megszavaztatni, azonban már tavaly jeleztük, hogy a lakásrendeletet csak akkor tudjuk támogatni, ha a drasztikus lakbéremeléseket is visszavonja a baloldal. A Miskolci Rendőrkapitányság 2020. évi beszámolóját elfogadtuk, és a miskolci rendőrök munkáját ezúton is köszönjük. Azonban az Önkormányzati Rendészet beszámolóját a Fidesz nem tudta támogatni, mert amióta a baloldal elkezdte leépíteni a rendészetet, azóta romlásnak indult a miskolci utcák biztonsága, a türelmi zóna kijelölésével pedig a baloldal a prostitúciót legalizálta Miskolcon, ami újabb csapás a miskolci közbiztonságra” – hangsúlyozza közleményében Dr. Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője.

dr. Nagy Ákos (Fidesz frakcióvezető) önkormányzati képviselő

Hollósy András, a Kereszténydemokrata Néppárt szóvivője kiemelte: a KDNP elutasítja és a jövőben sem fogja támogatni a türelmi zóna kialakítását Miskolcon. Ilyen zóna kialakításával zöld utat adnánk a prostitúciónak, és nem látjuk biztosítottnak azt sem, hogy hogyan és miként fogják tudni ellenőrizni és betartatni a zónán belül és azon kívül a szabályokat. Úgy gondoljuk, hogy a türelmi zóna kialakítása egy sor más bűncselekmény típust is a városba vonz majd. Sajnos a rendészeti beszámoló eredményeiben is megmutatkozik, hogy az előző évhez képest ismét romlott a közbiztonság a városban, és romlott a miskolciak szubjektív biztonságérzete is. A lakásrendelet kapcsán pedig elmondható, hogy mi már 2020-ban, az elfogadása után, azt kértük a közgyűlésben a miskolci baloldaltól, hogy vonják vissza azt a népnyúzó lakásrendeletet, amivel drasztikusan megemelték a bérleti díjakat és bevezették a hat havi kauciót Miskolcon. Erre a baloldal akkor nem volt hajlandó, most meg el akarják játszani a megmentő szerepét. Az pedig már a politikai vicc kategóriája, hogy a város polgármestere az ellenzékkel akarja megszavaztatni a rendeleteit, ugyanis akkor nem értjük, hogy mire van a saját frakciója? A DK képviselőin – akik meg sem jelentek a közgyűlésen – kérje számon, hogy az elvileg várost vezető szivárványkoalíció javaslatai miért nem kerültek megszavazásra. Mi már 2019-ben is elmondtuk, hogy Gyurcsány Ferenc fogja átvenni a háttérirányítást városunkban. A mostani közgyűlés sajnos megmutatta: igazunk lett.

Hollósy András

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/egymas-torkanak-esett-a-baloldal-miskolcon-5595494/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/veres-pal-ket-rendelete-is-elbukott-a-voksolason-5592608/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában