Zacskómentes világnap

2021.07.03. 18:30

5 egyszerű tipp a hétköznapokra, hogy elkerüld a műanyag zacskókat

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Vászontáska

Sokunknak van a háztartásában legalább egy vászontáska, viszont sokszor elfelejtjük magunkkal vinni. Mivel könnyű és kevés helyet is foglal, jobb, ha legtöbbször nálad van, így nem érhet váratlan helyzet. Ha neked nincs, szerezz be egyet, ezáltal könnyebben leredukálható a műanyag zacskók használatának száma.

Doboz

Néhány üzletben már van lehetőség arra is, hogy dobozba rakd a megvásárolni kívánt dolgokat. Ha nem vittél magaddal vászontáskát, akkor válaszd ezt az opciót.

Saját táska

Az esetek többségében van nálunk valamilyen táska, kisebb-nagyobb. Ha úgy látod, hogy belefér az adott dolog, amit vásároltál, vagy haza kell vinned, akkor inkább tedd a saját táskádba.

Papírtáska

Ha mégiscsak venned kell valamilyen szatyrot, mert elfelejtettél magaddal vinni, vagy nem volt tervben a bevásárlás, akkor válaszd inkább a papírtáskát, amelyet később újra felhasználhatsz több alkalommal is.

Készíts!

Horgolj, köss, varrj, használj fel valamilyen anyagot, amit megtalálsz otthon és már nincs rá szükséged az eredeti formájában, de egy táskának kiváló lehet. Ha magadnak készíted el saját kezűleg, még szívesebben teszed abba a cuccaidat, mindig lesz mihez nyúlni a bevásárlások előtt és nem utolsó sorban nem veszel fölöslegesen műanyag zsacskókat.

[eweb-voting id="5600942"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában