talajtani tábor

2021.06.22. 19:45

Újra mélyre áshatnak a témában a fiatalok

Az idei talajtani tábor új elemekkel és helyszínekkel bővül, a tanulás mellett a kikapcsolódás is szerepet kap.

Apagyi Beáta

Forrás: Olvasónk küldte

A harmadik Extrém Talajtani Tábort szervezi meg a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar CSSI — Talajtanos Helyszínelők csapata a 14–18 éveseknek és az örökifjú pedagógusoknak. A lebonyolításban közreműködik a Magyar Talajtani Társaság és a KITE Zrt. is. A vállalkozó szellemű fiatalok július 28. és 30. között Nádudvaron tölthetnek három élménydús napot.

Sokféle programmal

A szervezők kiemelték, hogy az előző évekhez képest új programelemekkel és helyszínekkel bővül a tábor, amelyek túlmutatnak majd a precíziós szántóföldi gazdálkodáson. A tervezett programelemek között szerepel többek között drónos kiképzés, 3D domborzatmodell készítés, digitális talajtérképezési alapok, talajszelvény-készítés és talajtani térképezés, a mezőgazdaság HI-Tech világa, geoinformatika, a KITE Zrt. által biztosított gépbemutató, műholdak, GPS, agrometeorológiai állomás, tájhasználati és ökológiai játékok, alternatív tájhasználati módok.

A szórakozás sem marad el

Természetesen a tanulás, ismeretszerzés mellett nem maradhat el a szórakozás sem: bográcsozással, fürdőzéssel, éjszakai focival és meglepetésprogramokkal várják a résztvevőket a szervezők. A tábor a diákok és pedagógusok számára ingyenes, a teljes időtartamra a szállás és az étkezés is biztosított.

Július 10-ig

Jelentkezni július 10. éjfélig vagy a létszámkeret beteltéig lehet a meghirdetett face­bookos eseményben található linken. A továbbiakban minden egyéb részletet, információt is ott találnak meg az érdeklődők.

(A borítóképen: A tavalyi tábor is érdekes volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában