faültetés

2021.06.18. 15:30

Emlékerdőt avattak Bekénypusztán

A faültetés a jövőbe vetett hitet és a jövőért érzett felelősséget jelképezi.

Bacsó István

Fotó: Vajda János

Az idei „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódva az Északerdő Zrt. másfél évvel ezelőtt egy hektár területen gyertyános-tölgyes emlékerdőt telepített a Bekénypusztai Turisztikai Látogatóközpont és Ökoház környezetében. Az emlékerdőt csütörtökön avatták fel.

Az ünnepségen Tállai András országgyűlési képviselő elmondta, hogy a fásítással példát mutathatunk embertársainknak, gyermekeinknek, mivel a Földünk jövőjéért teszünk. A most avatott emlékerdő már a huszadik a sorban, és része annak a kormányzati programnak, amelynek célkitűzése, hogy 2030-ra az ország területének legalább a 27 százalékát tegyék ki az erdővel borított részek.

Gulyás Andreától, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. igazgatójától megtudtuk, hogy minden állami erdőgazdaság létesít egy ilyen egyhektáros emlékerdőt, így összesen huszonkét hektár új erdő jön létre ebben a projektben. Dr. Sárhegyi Zoltán, az Északerdő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke kiemelte, hogy nem csupán a készülő világkiállítás miatt jelentősek az erdőtelepítések, hanem Magyarország zöldstratégiája miatt is, amelyben az ország több mint egynegyedének fásítását tűzték ki célul 2030-ig. Ehhez az Északerdő Zrt. az elmúlt két esztendőben több mint harminc hektár új erdő telepítésével járult hozzá, és már ez év során is mintegy 4100 kilogramm kocsánytalan tölgy makkot, 67 ezer őshonos nyárfát, valamint 83 ezer akáccsemetét ültettek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában