kánikula

2021.06.25. 09:00

Elviselhetetlen a hőség a miskolci városi buszokon

Amikor megmértük, hogy hány fok van az MVK buszain, mi is megdöbbentünk.

Forrás: ÉM

Néhány olvasónk kereste meg az Észak-Magyarország szerkesztőségét, mert szerintük – a villamosokon nincs gond, de – a városi buszokon elviselhetetlen a hőség. Két kollégánk több útvonalon is hőmérővel tesztelte a szolgáltatást. Megdöbbentő, de egy járatot sem találtak, ahol elviselhető lett volna a hőmérséklet.

„Délelőtt 10 után a Centrumtól indultunk. A 35-ös buszon 33,6 fokot mutatott a hőmérőnk, vagyis kint hidegebb volt, mint az autóbusz utasterében. Még mindig délelőtt, Villanyrendőr, 14-es busz: kollégánk elviselhetetlen fülledtségről számolt be, miközben 35 fokos extra forróságot kapott mindenki a buszjegye vagy a bérlete mellé. Már majdnem 11 óra volt, amikor egy újabb 35-ösre szálltunk, 35,2 fokot mértünk, így ez sem volt álomutazás, természetesen maszkban.

Kollégáink egy járatot sem találtak, ahol elviselhető lett volna a hőmérséklet

Aztán jött a kora délután, de ez sem hozott hűs tapasztalatokat. Negyed 4-kor az 1-es buszon 34,6 fok fogadta az MVK járatára felszállókat.”

Nincs, nem használják, gyenge?

A munkatársaink által megkérdezett utasok és kollégáink is úgy vélik, hogy egyes buszokon nincsenek légkondicionáló berendezések, ha pedig vannak, akkor azokat a járművezetők nem használják. De azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a vezetők a klímákat bekapcsolják, ám azok semmit nem érnek: hangot adnak, de nem hűtik le az utasteret. Egyes járműveken ezért az ablakokat nyitja ki a sofőr és/vagy valamelyik utas, hogy a busz belsejében legyen némi légmozgás. Másutt maradnak a zárt ablakok, a bezártság és a hőség.

(A borítóképen: Az Északhoz forduló panaszosoknak igazuk van: „trópusi” a meleg a járműveken)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában