Anno 2011-ben írtuk

2021.06.16. 07:30

Drága mulatság a bombariadó

Akár több millió forintos is lehet a számla, amit a közveszéllyel fenyegetőnek ki kell fizetnie.

ÉM

Forrás: ÉM

Fotó: Edited by mLevi

A bombariadó drága szórakozás, de hogy mennyire, arra nem tudott konkrét választ adni a rendőrség illetékese. A témát 2011. június 15-i számában dolgozta fel az Észak-Magyarország. Azért találták fontosnak írni róla, mert nőtt a bombafenyegetéses hívások száma. A költségekről pedig azért nem volt összegző adat, mert ezek nagyban függenek attól, hogy mekkora az átvizsgálandó épület, terület, be kell-e vonni másokat is a feladatba, mint annál az esetnél, amikor az útvonalak lezárását is meg kellett oldani.

Több száz ezertől a néhány millió forintig terjedő tartományról lehet szó – becsülte meg a lap írása, emlékeztetve: ha sikerül elfogni a telefonálót, nemcsak a kutatás költségeit lehet behajtani rajta, hanem például a termeléskiesést is. Erre is hoz példát az összeállítás. Azt a nagy felzúdulást kiváltott esetet, amikor Tiszaújvárosban az egyik gyárat lepték el a bombakutatók, miközben a több ezer ott dolgozó az udvaron várta, hogy a munkaideje letelte után egyáltalán a kapun kiléphessen. A gyár számára több tíz millió forintos termeléskiesést okozott az akció.

A rendőrség az ilyen esetekben közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indított eljárást – világította meg a jogi hátteret az újság.

(A borítóképen: Bombariadó-helyszín fotója, az egykori napilapból)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában