Ezt írtuk anno 2001-ben

2021.06.30. 07:30

Az Avas szálló vételárát elköltötte a város

A városi önkormányzat elvileg megtehetné, hogy visszavásárolja az Avas szállót, miután a korábbi vevő a szerződésben kikötött határidőig nem teljesítette a felújítási kötelezettségét.

20210518 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Sajtótájékoztatót tartottak az Avas Szállóban, amelyen beszámoltak a kormány oktatási és tehetséggondozási stratégiájáról, az Avas Szállóval kapcsolatos tervekről, az MCC elképzeléseiről és programjáról.

Fotó: Vajda János

De egyrészt nem áll már a helyhatóság rendelkezésére az 1998-as vételár (100 millió forint), másrészt ha mégis a visszavétel mellett döntenének, az őriztetési költségek tovább emelnék a kiadásokat. A helyzetet 2001. július 3-i számában elemezte az Észak-Magyarország, megjegyezve: az önkormányzat próbálja lehetséges vevők figyelmét ráirányítani az ingatlanra.

Rendeződik a sorsa

Mint ismert: a szálló sorsa az idézett híradáshoz képest 20 év múlva, most látszik rendeződni: a tehetséggondozás, oktatás, nyitott rendezvények központi helyszíne lesz néhány éven belül Miskolc ikonikus épülete. A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) az év elején vásárolta meg a miskolci Avas szállót.

(A borítóképen: Az Avas szálló, napjainkban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában