támogatás

2021.05.30. 15:30

Korszerűsödtek a megye járási hivatali épületei

Hatékonyabb energiafelhasználású épületek állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Forrás: ÉM

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül.

A pályázat kiemelt célkitűzése, hogy ösztönözze az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg.

Hőszivattyú és napelem

A projekt keretében a megye 7 járásában, 18 kormányhivatali ingatlanban valósult meg a hőszivattyús, illetve napelemes rendszer kiépítése, továbbá új gépészeti megoldások kialakítása, nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés, az épületek fűtési és világítási rendszerének korszerűsítése.

A projekt eredményeként összességében korszerűbb, hatékonyabb energiafelhasználású, környezetbarát épületek állnak az ügyfelek és a dolgozók rendelkezésére kilenc miskolci hivatalban, továbbá szerencsi, edelényi, ózdi, kazincbarcikai, sátoraljaújhelyi, sárospataki hivatalokban.

(A borítóképen: A sárospataki hivatal is a korszerűsítettek közé tartozik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában