beruházás

2021.04.28. 14:00

Cigándon jól halad a tanuszoda építése

Virágba borultak a cigándi közterületek, a Cigánd Településüzemeltetési és Városfejlesztő Nonprofit Kft. és Cigánd Város Önkormányzata dolgozói az elmúlt hetekben helyezték ki azokat a dísznövényeket, amelyek szebbé teszik a települést – közölte az Északkal Oláh Krisztián polgármester.

Bódisz Attila

Hozzátette: ezeket a helyi, önkormányzati kertészetben, a nagy méretű fóliasátrak alatt termesztették, csakúgy mint azokat a zöldségeket, amelyeket a helyi konyha ellátásán túl árusítanak is a helybeliek részére.

Csakúgy mint a savanyítóüzemükben készített termékeket. A polgármester elmondta: nagy igény mutatkozik ezekre az árucikkekre. Főleg amiatt, hogy nem csak finomak, de egészségesek is – tette hozzá.

A tervek szerint halad

Jól halad az uszodaépítés is – tájékoztatott a bodrogközi város polgármestere. Mint korábban szóltunk róla, a járásközpontban egy tanuszoda épül állami beruházásban, az új létesítmény a tavaly októberi alapkőletételkor elhangzottak szerint 626 millió forintból épül meg, teljes mértékben hazai forrásból és a működtetés költségeit is az állam vállalja magára. Az 1300 négyzetméter alapterületű létesítmény előreláthatólag az idei év végére készül el. Nem csak az úszásoktatást, de az órák után a helyiek igényeit is kiszolgálja majd az uszoda. A cigándi beruházás része egy nagy országos programnak, amely az oktatás infrastrukturális feltételeit igyekszik megteremteni. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztő Program keretében tantermeket, tornatermeket, tanuszodákat és komplett iskolákat építenek országszerte. Oláh Krisztián elmondta, már a tetőszerkezet is elkészült, amelyet dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselővel közösen a közelmúltban meg is tekintettek. Hozzátette: reméli, hogy a vírushelyzet miatt nem csúszik a beruházás.

További hírként közölte még, hogy 10-e óta újra nyitva van a helyi piac, de arra kért mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi előírásokat.

(A borítóképen: A cigándi piac)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában