politika

2021.03.20. 09:00

„Miskolci családok életével játszik Rokker Zsoltti”

Erdei Sándor a kínai oltóanyagot kritizálta Facebook-oldalán, a Fidesz–KDNP lemondatná.

Erdei Sándor, alias Rokker Zsoltti

Fotó: TAKACS JOCI

„Több ezer miskolci család egészségével és életével játszik a miskolci baloldal” címmel hirdetett sajtótájékoztatót a miskolci Fidesz–KDNP-képviselőcsoport péntek délelőtt a Jókai városrészben.

– Szomorú tény, hogy folytatódik a baloldal oltásellenes kampánya Miskolcon. Ennek a jele az is, hogy egyik fő szószólójuk, Erdei Sándor, humorista nevén Rokker Zsoltti továbbra is fenntartja március 9-ei oltásellenes mondatait a világhálón. Ezek a következők: „Orbán és csapata úgy döntött, hogy nekünk a kínai oltás is jó. Ha nincs bevizsgálva, akkor is jó. Édesanyámat nem fogom hagyni beoltani egy kísérleti fázisban lévő, nem engedélyezett vakcinával” – ismertette Molnár Péter, a KDNP miskolci elnöke és frakcióvezetője. – Ezzel szemben az igazság az, hogy a kínai vakcinát még január 29-én engedélyezte az Országos Gyógyszerészeti Intézet. Több mint egy hónappal a kínai vakcina magyarországi engedélyezése után azt írni, hogy ez az oltóanyag még csak kísérleti fázisban van és nincs engedélye – csak arra jó, hogy zavart keltsen, és megpróbálja elbizonytalanítania a miskolci lakosságot.

Molnár Péter: „Rokker Zsoltti viselkedésével méltatlanná vált az önkormányzat Egészségügyi Bizottságának alelnöki posztjára” Fotó: ÉM

Mindez egy olyan időszakban történik, amikor a Nemzeti Népegészségügyi Központ felmérése szerint Miskolcon is fenyeget a járvány tetőzése.

– Szemmel láthatóan Erdei Sándort ez nem érdekli, pedig minden szakértő világosan elmondta, hogy a vírus elleni védekezés egyetlen hatásos módja a tömeges oltás. A mai nappal több mint másfél millió embert, a magyar lakosság közel 15 százalékát már beoltották. Európában ezzel a második legjobban átoltott országnak számítunk. Viszont ez szóba sem jöhetett volna, ha nem szerzett volna be Magyarország kormánya 857 ezer kínai vakcinát is, a 807 ezer nyugati oltóanyag mellett – fejtette ki Molnár Péter.

Szerinte Rokker Zsoltti viselkedésével méltatlanná vált az önkormányzat Egészségügyi Bizottságának alelnöki posztjára.

Orvosokat, tudósokat támad

– Erdei Sándornak újabb bejegyzése jelent meg a közösségi médiában – fűzte hozzá Szécsényi Marianna, a Fidesz önkormányzati képviselője. – Ebben a nemzeti ünnepen kitüntetett és nemzetközileg elismert magyar orvosokat és tudósokat támadja, akik sokat tettek a koronavírus elleni védekezésért. Név szerint Karikó Katalin kutató biológust és dr. Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát. „Ezzel az állami kitüntetések is végleg zsoldossimogatóvá váltak” – írja. – Erdei Sándor véleményével megerősítette, hogy a Miskolci Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának alelnöki posztjára méltatlan. Fenntartjuk, hogy mondjon le erről a tisztségéről. Miskolcon évtizedeken keresztül az Egészségügyi Bizottság vezetését szakemberek, orvosok végezték el. Sajnálatunkat fejezzük ki amiatt is, hogy Erdei Sándor ámokfutásáról semmilyen baloldali képviselőtársa nem nyilatkozik.

A Velünk a Város frakciót is megkérdeztük hogy „Tervezik-e Erdei Sándor valótlan kijelentése miatt vizsgálat indítását? Mi a Velünk a Város álláspontja vakcinaügyben? Elhatárolódnak-e kijelentései miatt Erdei Sándortól, vagy ez a teljes frakció véleménye, állásfoglalása?” Várjuk a választ kérdéseinkre.

(A borítóképen: Erdei Sándor, alias Rokker Zsoltti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában