Időjárás

2021.02.11. 11:56

Telkibányán se áram, se fűtés, se közlekedés

Telkibányán is küzdenek az elemekkel.

Fotó: Ádám János/illusztráció

Reggel egy fa rádőlt a villanyvezetékre, és kidőlt egy villanyoszlop. Ráadásul egy magasfeszültségű villanyvezeték is leszakadt. Emiatt nincs áram a településen, így akik gázkazánnal fűtenek, azok most hideg lakásban vacognak. A településen élők aggódnak, hogy mi lesz velük, ha jön a nagy hideg, tájékoztatott Szabó Zoltán, Telkibánya polgármestere, aki hozzátette, az Émász azt ígérte, hogy 1,5-2 órán megjavítják a problémás szakaszt. Telkibánya útjait folyamatosan takarítja az önkormányzat, de a hó alatt hókása található, ami az aszfaltra fagyott. Valószínúleg kaviccsal fogják felszórni, hogy fel tudjanak menni a gépkocsik a hegyoldalban található házakhoz.

Göncről reggel nem érkezett meg a hússzállító autó, ezért a polgármester indult el húsért. Az Abaújvár és Telkibánya közötti útszakaszt hiába takarítják a közút munkatársai, olyan erős a szél, hogy egy órán belül visszafújja a havat. Délelőtt egy elakadt autót kellett kimenteni. Telkibánya és Bózsva között fák dőltek az útra reggel, ott azért nem lehetett közlekedni.

A település polgármesteri hivatala bezárt, hiszen áram nélkül senki nem tud dolgozni. A polgármester a biztonság kedvéért beállított egy kandallót a házába, és keresett egy régi telefont, amin még volt a töltés, mert amit most használ, nem tudja feltölteni.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/hoatfuvasok-balesetek-fakidolesek-megyenkben-5192602/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kaosz-a-37-es-fouton-5193109/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában