Díjazták

2021.02.04. 16:30

Ők lettek Szikszó kitüntetettjei 2020-ban

A kitüntettek listája már nyilvános, a díjak átadására később kerülhet majd sor.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az önkormányzat felhívást tett közzé, melyben javaslatokat kért a díszpolgári cím és a „Közösségért” díj adományozására. Sok jelölés érkezett, a beérkezett javaslatok és indoklások alapján a képviselő-testület és a polgármester döntése után megnevezték a díjazottakat.

A képviselő-testület posztumusz Szikszó város díszpolgára címet adományoz néhai dr. Komjáthy Dezső, volt szikszói körorvos részére Szikszó városában végzett kiemelkedően jelentős munkájáért, példamutató emberi magatartása elismeréseként. Komjáthy Dezső (1899–1982) legendás orvos, gyermekorvos és fogorvos volt a településen, 42 éven át szolgálta Szikszó lakosságát.

Szikszó város díszpolgára címet adományoznak Horváth Márton részére, Szikszó városában végett kiemelkedően jelentős munkájáért, példamutató emberi magatartása elismeréseként. Több mint 40 éven át dolgozott testnevelőként a városban, tanította úszásra, korcsolyázásra, síelésre is a fiatalokat, húsz tanítványából szintén testnevelő lett.

„Közösségért” díjat adományoznak Vighné Kiss Éva részére kiemelkedő társadalmi és kulturális tevékenységéért. Vigh­né Kiss Éva tanárnő évtizedek óta tanítja és neveli a szikszói diákságot. Tanári munkája mellett meghatározó alakja az anyanyelvi versenyeknek és a tehetséggondozásnak.

Szintén „Közösségért” címet adományoznak Mező István részére kiemelkedő társadalmi és kulturális tevékenységéért. Mező István nyugdíjas pedagógus, önkormányzati képviselő, aki a református gyermekénekkar vezetője, a Szik-Szó című helyi lap főszerkesztője, a Szikszó Football Club elnökségi tagja, hosszú évek óta az Oktatási, Kulturális, Szociális és Sportbizottság elnöke.

A díj átadására a járvány­ügyi veszélyhelyzet feloldását követően, ünnepi képviselő-testületi ülés keretében kerül sor.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában