A vakcina védelem!

2021.02.18. 17:00

A vírustűzkeresztség után, az oltás előtt

A hivatalos oltási rendet követve a Bohemian Betyars tagjai azzal számolnak, májusban sorra kerülhetnek.

20201010 Eger fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap A Bohemian Betyars koncertje a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

Fotó: MW

A Bohemian Betyars zenekar tagjai szinte egy időben estek át a koronavírus-fertőzésen. Volt, akinek nagyon egyszerű volt és volt, akinek nehezebb. Mindent összevetve ez nem ránk van a legnagyobb veszéllyel, inkább az idősebb generáció védelme a lényeg – vélekedett Fehér Gábor, az együttes basszusgitárosa.

Muszáj optimistának maradni

– A Covid-vakcina beadatása nálunk nem eldöntendő kérdés. Ha a WHO elfogadta a koronavírus elleni szert, nem értem, miért kell pánikot kelteni az emberekben. Hihetetlen összeesküvéseket lehet hallani a hétköznapokban. Mi azonban már hetekkel korábban jelentkeztünk a várólistára. Ahhoz, hogy a jövőben is tudjunk majd utazni, ez az oltás bizonyosan kötelező lesz. Ha egyet üzenhetek a még kételkedőknek, az az: nyugodtan oltassa be magát mindenki, nem kell minden jöttment pletykát elhinni.

A hivatalos oltási rendet követve az együttes most azzal számol, májusban sorra kerülhetnek. Ha nem, akkor keresnek majd egy magánoltóközpontot. Az elmúlt időszakban sokat jártak Ázsiában, emiatt alapvetően be kellett oltatni magukat másfajta védőoltásokkal is.

– Nagyon nehéz optimistának maradni ezekben az időkben, de muszáj. Egy minimális morajlás már érezhető a koncertszervezők részéről, de őszintén, nehéz még bármi konkrétumról beszélni. Amíg a kormány nem tud menetrendet adni a szakmának, teljesen érthető, hogy senki nem mer senkit sem lekötni, hiszen ebből a szempontból mögöttünk van a tragikus 2020. A szervezők ugyanolyan kiszolgáltatott helyzetben vannak, mint mi zenészek. A fesztiválszezon indulása mindenesetre várhatóan attól függ majd, hogy hány ember lesz beoltva a nyár elejéig, illetve hogy például megjelenik-e egy olyan gyógyszer, mint amit most az izraeliek fejlesztettek – mondta Fehér Gábor.

(A borítóképen: Palágyi Máté és Fehér Gábor – a Bohemian Betyars tagjai mindenképpen beoltatják magukat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában