önkéntesség

2021.01.10. 17:00

Jó ütemben halad a támfal építése

A Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum munkatársai és tanulói együtt önkénteskedtek.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

A Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum munkatársai és tanulói együtt önkénteskedtek. A vezetőség, több oktató, adminisztratív dolgozó és diákok – közel negyvenen – építették a Miskolci Autista Alapítvány Csermőkei úti lakóotthonánál a támfalat. Nehéz fizikai munkát kell végezni, de hatékony csapattá kovácsolva, a munkát ésszerűen szervezve nagyon jól haladnak – mondta Jobbágyné Füreder Anita, az iskola igazgatója.

Bohus Viktória, az alapítvány munkatársa, a projekt vezetője elmondta, hogy egy 50 méter hosszú, 3 méter magas támfalat kell építeniük. Jelenleg két szint már áll a falból, és a harmadikat is elkezdték. Ha elkészül, akkor még vissza kell tölteni a földet a támfal mögé, illetve megoldani a vízelvezetést. Utóbbi munkálatok elvégzéséhez önkormányzati segítséget ígértek. Az a baj, hogy nemcsak a hegy omlásával harcolnak, hanem a vízzel is, ami sokszor elönti a lakóotthont. Először önerőből kezdték el a munkát, de elfogyott a pénz, így az anyag megvan, de munkadíjra már nem maradt forrás.

Jó szándékból van bőven

Az alapítvány munkatársai megkeresték a szervezetet és segítséget kértek, ekkor kezdték el a szervezést – hangsúlyozta Jernei Péter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetője. Először a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tanulói és a miskolci cserkészek építettek, de őket azóta már több középiskola diákja és diósgyőri szurkolók is követték. Egyre több iskola tanulói és tanári gárdája érzi úgy, hogy csatlakozniuk kell az ügyhöz. Nagyjából két-három ehhez hasonló alkalom kellene még hozzá – vélekedett Jernei Péter.

(A borítóképen: Diák önkéntesek segítettek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában